Kayseri KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ:

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ:

01.09.2014 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ:

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliğine atanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
TÜBİTAK’ın en üst seviyede yönetim ve karar organı olan Bilim Kurulu’nda iş dünyasını temsil edecek ve ülkenin bilimsel vizyonunun hayata geçirilmesinde önemli bir görev üstlenecek olan Hiçyılmaz, kendisine bu görevi layık görenlere şükranlarını iletti.
Ülkeye hizmet düşüncesi içerisinde daha önce görev aldığı tüm işlerde olduğu gibi Bilim Kurulu Üyeliği’nde de elinden gelen gayreti göstereceğini belirten Hiçyılmaz, kendisini aday gösteren Bakan Fikri Işık’a özellikle teşekkür etti.
Hiçyılmaz, “Sayın Bakan göreve geldiği günden bu yana her zaman iş dünyasının yanında çözüm odaklı politikalar geliştirmiştir. Bizi bu göreve layık görenlerin ve bizi sevenlerin desteğini boşa çıkarmamak için eskisinden daha fazla çalışacağım. Çünkü artık görev ve sorumluluklarım daha da artmıştır” diye konuştu.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu için de ayrı bir parantez açan Hiçyılmaz, “Sayın Hisarcıklıoğlu Başkanım da, vizyonu ve desteği ile her zaman bizleri cesaretlendirdi ve motive etti. Bilim Kurulu’na üye olmam sürecinde de büyük desteğini gördüm. Onun çalışma aşkı bizleri daha fazla çalışmaya teşvik etmektedir. Sayın Hisarcıklıoğlu’na; Oda ve borsa camiasına, iş dünyasına kazandırdıklarından dolayı her zaman müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.
“Bilim ve teknoloji yatırımları kaçınılmaz”
Hiçyılmaz, bilim ve teknoloji üzerine yapılacak yatırımları, bu alanda geliştirilecek projeleri bir ülkenin ve insanlığın gelişimi açısından ‘olmazsa olmaz’ olarak gördüğünü vurgulayarak, bilimin temelinde merak, araştırma, geliştirme ve sabırla çalışmak yattığını söyledi.
Hiçyılmaz, “Bilim ve teknoloji dünyasının baş döndüren hızına ülke olarak ayak uydurmak şöyle dursun, yön veren, yol açan, ön alan konumda olmak zorundayız. Türkiye, Atatürk’ün söylediği gibi muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaksa, bunun bilim ve teknolojiden başka yolu yoktur. Daha çok üretmeli, daha çok geliştirmeli ve hep bir adım ötesini hedeflemeliyiz. Bir işadamı olarak önümüze koyduğumuz ilerici, araştırıcı vizyonu her alanda ilke edinmeliyiz” dedi.
Kayseri’nin ve Kayserililerin önceliğinin, her zaman topluma ve insanlığa hizmet olduğunu vurgulayan Hiçyılmaz, “Kayseri sadece ticaret ve sanayide değil, bilim ve teknoloji alanında da büyük beklentiler içerisindedir. Hedefimiz daima çok büyük olmaya devam edecektir. Bilim Kurulu’ndaki görevimi de bu düşünceler ışığında ifa edeceğim” diye konuştu.