Dekorasyon Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

16.03.2018 - 14:24 | Son Güncellenme:

Küçük yaşam alanları özellikle yoğun çalışan ev sakinleri için temizliği, bakımı ve sürdürülebilir düzeni kolay olan alanlardır ve mimari yapılara göre gelişen ve değişen mobilya teknolojileri de artık oldukça kullanışlı ve modüler mobilyalar üretiyor. Tabii küçük evleri maksimum verimle kullanabilecek şekilde dizayn edebilmek çok basit değil; ancak bazı ipuçları ve örnekleri inceleyerek siz de küçük evinizi ferah ve göz alıcı bir dekorasyonla döşeyebilirsiniz. İşte ilham verecek ve aynen kopya çekebileceğiniz XX örnek dekorasyon!

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

1. Modüler mobilyalarla çok işlevli odalar

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Resource Furniture / homify.com.tr)

Eski tip çekyatların modası artık geçmiş olabilir. Ama yeni nesil çok işlevli mobilyalar özellikle stüdyo dairelerin ya da 1+1 dairelerin kullanım imkanlarını büyük ölçüde genişletiyor! Gece konforlu bir yatak, gündüz şık bir kanepe olan bu modüler mobilya örneği de yeni nesil fonksiyonel mobilyalara şık bir örnek.

2. Depolama alanları için her boşluğu değerlendiren çözümler

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Roberts 21st Century Design / homify.com.tr)

Küçük evlerdeki en büyük sorun çoğunlukla yeterince depolama alanına sahip olunamaması oluyor. İşte bunun için küçük evlerde mümkün olan maksimum sayıda depolama alanı yaratmak ve dağınıklığı engellemek için yaratıcı fikirler üretmemiz gerekiyor. Oturma odalarında kullandığımız televizyon ünitelerinin bol çekmece ve raflı olması, çekmece ya da gizli depolama alanlarına sahip orta sehpalar tercih etmemiz ya da merdiven boşluklarını dolap ya da raflarla değerlendirmek hayatımızı kolaylaştıracak ve evimizi çok daha derli toplu ve ferah bir hale getirecek dekorasyon formüllerinden bazıları.

3. Dikey bahçelerle gelen ferahlık ve tazelik

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Butik Bahçe / homify.com.tr)
Saksılar, vazolar vs. küçük ve dar alanlarda kalabalık yaratan aksesuarların başında gelir ve bu kalabalık da dağınık ve nahoş bir görünüme sebep olurken aynı zamanda da alan kullanımını zorlaştırır. Ama bu küçük evlerde çiçek yetiştirilemeyeceği anlamına gelmiyor tabii. Son yılların en yaygın dekorasyon trendlerinden biri de duvarlara asılabilen çiçekler ve bitkiler; yani dikey bahçeler!

4. Modüler oturma grupları

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Anna Maya / homify.com.tr)
Modüler koltuklar küçük oturma odaları için ideal oturma grupları olarak öne çıkıyorlar. Genellikle L şeklinde dizayn edilen modüler koltuk yapıları hem köşe takımları olarak daha az yer kaplayarak konforlu oturma alanları yaratabiliyorlar hem de değişken yapıları sayesinde farklı şekillerde kullanılabiliyor ve estetik, şık ve dinamik bir atmosfer ortaya çıkarıyorlar.

5. Yatak başı dolapları

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Meero / homify.com.tr)
Yatak odalarında son yıllara damgasını vuran trendlerden biri de yatak başına entegre edilmiş, hem harika görünümleriyle fark yaratan hem de alan tasarrufu sağlayan yatak başı dolapları! Küçük evlerde küçük odaları yatak odası yapabilmenin en güzel yolu bu takımlar.

6. Dikey tasarımlar

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(IK Architects / homify.com.tr)
Odaları genelde alışık olunan halleriyle yatay olarak değil dikey düşünerek tasarladığınızda çok daha kullanışlı bir alan kullanımı ortaya çıkaracağınızı görebilirsiniz. Bu örnekte yatak ünitesi yükseltilerek alt kısımlara çekmeceler eklenmiş ve bu da hem çarpıcı bir estetik ortaya çıkarmış hem de sıra dışı bir fonksiyonellik yaratmış.

7. Derinlik yaratan duvar dekorları

Küçük evlere ferah dekorasyonlar: 7 şahane fikir

(Loft Design System / homify.com.tr)
Üç boyutlu duvar kağıtları, duvarlarda derinlik yaratan ve odayı daha geniş gösteren motif ve desenler küçük odalara daha ferah bir görünüm kazandırmak ve içeriyi daha geniş göstermek için harika bir yöntem.

Yazarlar