Kültür Sanat küçük İskender’den üç kitap birden

küçük İskender’den üç kitap birden

17.11.2017 - 10:34 | Son Güncellenme:

Çağdaş Türk edebiyatının en önemli isimlerinden küçük İskender, farklı türlerdeki üç kitabıyla okuyucusunun karşısına çıkıyor. Yeni kitapları, Türkçe Sözlü Hafif Mavi, Kırık Kadeh Sineması İftiharla Sunar ve artık klasikleşmiş şiir kitabı Periler Ölürken Özür Diler Can Yayınları etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

küçük İskender’den üç kitap birden

küçük İskender, şiir yazmanın ötesinde şiiri gözleyen, kollayan da bir şair. Türkçe Sözlü Hafif Mavi’deki deneme ile eleştiri, bazen de not almalar arasında gidip gelen yazılar; şiire, edebiyata, genel olarak sanata ilişkin bir rehber niteliğinde. Usta ve sözünü esirgemeyen bir sanatçının yoğun ve titiz izlenimleri sanatla arasında yeni köprüler kurmaya davet ediyor okuru.
Kırık Kadeh Sineması İftiharla Sunar ise filmler, şiirler, şarkılar eşliğinde hepimizin ortak hafızasının geri planında var olan masumiyete saygı duruşu.
küçük İskender’in ilk kez 1994 yılında yayımlanan unutulmaz şiir kitabı Periler Ölürken Özür Diler’de şairin güçlü dizeleriyle okuyucuyu aşkın ve tutkunun peşi sıra sürüklüyor.