Dünya ‘Küçük Messi’ Taliban’dan kaçtı

‘Küçük Messi’ Taliban’dan kaçtı

09.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Mavi, beyaz çizgili naylon torbadan dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi forması yaptığı görüntülerle gündeme gelen Afganistanlı 7 yaşındaki Murtaza Ahmedi’nin, terör örgütü Taliban’ın tehditleri yüzünden ailesiyle birlikte evini terk etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.

‘Küçük Messi’ Taliban’dan kaçtı

Çocuğun annesi Şefika Ahmedi, Taliban’ın oğlunu para için kaçırmak veya öldürmekle tehdit ettiğini anlattı. Anne Ahmedi, bu yüzden çocuğun okula devam edemediğini ve Gazni’den taşınmak zorunda kaldıklarını, başkent Kabil’de kötü şartlar altında yaşadıklarını ifade etti. “Keşke oğlum hiç tanınmasaydı” diyen anne, çeşitli suç örgütlerinden aldıkları tehditlerde “Messi’nin verdiği” paraları istediklerini, yoksa çocuğu kaçıracaklarını söylediklerini belirtti. Anne Ahmedi, “Herkes çocuğumun tanınması yüzünden şu an çok paramız olduğunu düşünüyor. Ama biz fakir insanlarız. Kabil’de soğuk bir odada yaşıyoruz. Murtaza hep üşüyor ve onun hasta olmasından korkuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Eşarpla gizledi

“Küçük Messi” olarak ünlenen Murtaza, plastik poşetten yaptığı forma görüntülerinin internette viral olmasının ardından geçtiğimiz yıl hayranı olduğu Arjantinli futbolcu Messi’yle tanışma şansı yakalamış, Messi ona imzalı forma ve bir top hediye etmişti. Olaydan sonra çocuğun çevrede ünlendiğini söyleyen anne, popülerliğinin sonucunda Taliban’ın okul otobüslerini durdurarak Murtaza’yı ismen sorduğunu belirtti. Bu ortamda Murtaza’yı gündüzleri bile dışarı çıkaramadığını kaydeden anne, Gazni vilayetinden kaçarken tanınmasın diye Murtaza’nın yüzünü eşarpla örttüğünü aktardı.