Küçük Penis Üremeyi Önler mi?

Mikro penis, gömük penis ya da ortalama uzunluğun altındaki küçük penis oluşumu, çocuk sahibi olamama endişesine neden olabilmektedir. Erekte halindeki penis boyu 9 santimetrenin altında olan erkeklerde bu kaygı durumu sıklıkla görülmektedir.

Erkeğin çocuk sahibi olması, baba olabilmesinde penisin boyut değil, vücudun kaliteli ve yeterli miktarda sperm üretmesi rol oynar. Spermlerin üremeyi sağlayacak düzeyde hareketli olması gerekmektedir. Penisin asıl görevi bu spermleri üretra kanalından rahime ulaştırmaktır. Sağlıklı bir şekilde uyarılabilen, büyüyen ve sertleşen erkek cinsel organı, üretilen spermleri rahatlıkla üretra kanalından rahme aktarabilir. Bütün bu süreç, küçük penis boyuna rağmen erkeğin baba olmasını, çocuk sahibi olmasını sağlar.

Haberin Devamı

Üremeye Değil Erkeklik Psikolojisine Darbe Vuruyor

Uyarılma durumunda sağlıklı bir refleks göstermesine rağmen penis boyunun normalden küçük boyutta olması sadece üreme endişesini beraberinde getirmemektedir. Erkek psikolojisinde ciddi yaralar açmaktadır. Penisin ortalama boyu 13 santimetredir. 9 santimetrenin altındaki organ boyu erkeklik algısını olumsuz etkilemektedir. Erkeğin özgüveni örselenmekte, cinselliği yaşamayı sürekli erteleyebilmektedir. Mutsuz, endişeli ve depresif bir ruh halini tetikleyen küçük penis, erkeği içe kapanık bir kişiliğe büründürmektedir. Erkek, bu durumun fark edilme olasılığı nedeniyle denizde, havuzda ve soyunma odalarında alay konusu olma kaygısı yaşar.

Küçük Penis Oluşumunun Nedenleri

Erkek cinsel organının ortalama boyutun altında kalmasının birçok nedeni vardır. Doğumda görülen mikropenis durumu, gömük penis rahatsızlığı, penisin büyümesinden sorumlu testosteron üretiminde yaşanan sorunlar, kronik depresyon ve yaşlanma penis boyu üzerinde olumsuz etkiye sahip başlıca faktörlerdir.

Penis Büyütme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Cinsel organ boyundan mutsuz olan erkekler son yıllarda modern tıbbın tedavi yöntemlerinden yararlanarak kalıcı olarak penis boyunu uzatabilmektedir. Penis büyütme ameliyatı ile görünen organ boyu en az yüzde 20 oranında uzatılıyor. Bu ameliyat çoğunlukla genel anestezi altında yapılmaktadır. Ortalama 1.5 saatte tamamlanan operasyonda, penisin alt karın bölgesinde deri altında kalan kısmına müdahale ediliyor. Kasık tüylerinde açılan kesilerden girilerek, penisin yüzde 30’luk gömülü kısmı, burayı tutan bağların bir kısmı kesilip, organ dışarı doğru uzatılıyor. Böylece kalıcı bir uzama sağlanıyor.

Haberin Devamı

Uzatılan Penis Kaç Günde İyileşir?

Penis estetiği ameliyatının ardından hasta, durumuna 1 gün hastanede gözlem altında tutuluyor. Taburcu olan hasta ilk haftanın sonunda günlük işlerine dönebiliyor. Tam iyileşme süresi 3 hafta. Hasta, 1 ila 1.5 ay sonra cinsel yaşamına geri dönebiliyor.

İmplantsız, Doğal ve Kalıcı Büyüme

Ameliyatın sonuçları kalıcı oluyor. Bu ameliyat 1 kez yapılabiliyor. Yani penis bir kez uzatılıyor. Dikiş izleri kasık tüyleri içinde olduğu için rahatsızlık vermiyor. Ameliyat, penisin sertleşme, sperm aktarma, duyarlılığı, idrar işlevi üzerinde herhangi bir yan etki oluşturmuyor. Uzama için dışardan herhangi bir implant kullanılmıyor.

Haberin Devamı

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan