Eskişehir KÜÇÜK SANAYİ ORTAK KARAR İLE PROJELENDİRİLECEK

KÜÇÜK SANAYİ ORTAK KARAR İLE PROJELENDİRİLECEK

14.05.2015 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

KÜÇÜK SANAYİ ORTAK KARAR İLE PROJELENDİRİLECEK

CHP milletvekili adayları Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile birlikte Küçük Sanayi Sitesi esnafı ile buluştu.
Ziyaret sırasında, dededen CHP’li olduğunu anlatan esnaf İsmet Başak, oğluna da Bülent adını verdiklerini söyledi. CHP’nin bu ülkenin en köklü partisi olduğunu ve bir çok parti gelip geçse de Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana CHP’nin var olduğunu dile getiren Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Sizin adınız İsmet, oğlunuzunki Bülent, torununuz olursa ona da Kemal adını verirsiniz” diyerek, destekleri için esnafa teşekkür etti.
Küçük sanayi sitesi esnafının sorunlarını dinleyerek, bunları not eden CHP PM üyesi ve birinci sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, CHP iktidarında sorunların çözümünde yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek daha çabuk sonuç alacaklarını söyledi. AK Parti hükümetinin CHP’li belediyelere kaynak aktarmadığını ve iş yapabilmeleri için onlara destek vermediğini anlatan Prof. Dr. Usluer, Eskişehir’de CHP’li belediyelerle birlikte kentin önünü açacak işler yapacaklarını belirtti.
2 YILDA TAMAMLANACAK
Küçük sanayinin taşınması konusunda esnafın talebini ve beklentilerini Başkan Kazım Kurt ile birlikte dinleyen Usluer, şunları söyledi:
“Küçük sanayi esnafı daha insani koşullarda insanlara hizmet vermek istiyor, bunun için de küçük sanayinin taşınmasını içeren projenin bir an önce tamamlanmasını istediklerini söylüyorlar, Başkan Kazım Kurt da, esnafın ortak mutabakata varması gerektiğini, ortak görüşü belirlendikten sonra, bu işin projelendirileceğini ifade etti ve iki yıl içinde bu işin tamamlanacağını aktardı.
Küçük sanayi sitesi esnafının sorunlarının çözülmesi için gerekli talimatları verdiklerini dile getiren Başkan Kurt ise, artık basit particilik anlayışının sona ermesi gerektiğini, insanların yaşadıkları sorunların farkına vararak bunu değiştirmek için harekete geçmelerini istedi. Başkan Kazım Kurt Küçük Sanayi Sitesi’nin taşınmasına ilişkin ise şunları kaydetti:
“Hepinizle uzlaşma sağlanmadan, ortak bir karar almadan hareket etmek istemiyoruz, kendi tahminimiz 1-2 yıl içinde uzlaşma sağlanacak ve proje hayata geçecek. Biz her zaman size geliriz, biz gelemesek de size kapımız her zaman açık.”