Yatak Odası Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

24.01.2017 - 12:20 | Son Güncellenme:

Yatak odanızın küçüklüğünden şikayet ediyorsanız bu büyük öneriler sizi sevindirecek...

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Yatak odaları sağlığımız ve gündelik hayatımızdaki yaşam kalitemiz açısından bir hayli önem taşıyan yaşam alanlarıdır. Yorucu iş günlerini sonlandırdığımız ve yeni güne başladığımız yatak odaları, özellikle küçük bir alana sahipse dekoratif açıdan düzenlenmesi çok da kolay olmayan alanlar aslında çünkü yatak odasının karyola, yatak, giysi dolabı gibi doğaları gereği büyük boyutlu olmazsa olmaz mobilyaları vardır.

Haberin Devamı

Tüm bu mobilyaları sığdırarak aynı zamanda dinlendirici, göze hoş gelen ve yenileyici bir atmosfere sahip olan bir yatak odası oluşturmak için dikkatli adımlar atmak ve yaratıcı ve yenilikçi fikirlere açık olmak gerekiyor. Bu yazımızda da sizlere küçük yatak odalarını kusursuz hale getirecek mobilya ve dekorasyon fikirlerinden oluşan bir derleme hazırladık.

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Depolama üniteleri olan karyolalar
(Memo Arquitectas / homify.com.tr)

Küçük evlerdeki en büyük sorunlardan biri de depolama alanı eksikliğidir. Yatak odalarında da büyük giysi dolapları çok yer kapladığı için sıkışık ve rahatsız edici bir ortam oluşturabilirler. Depolama alanı olan bazalı yataklar bu sorunu çözmek için harika bir fikir ancak daha pratik ve günlük kullanım için çekmeceli modeller de tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Renkli pencereler
(Inuk Home Studio / homify.com.tr
)

Küçük yatak odalarını daha güzel ve daha sıra dışı bir görünüme kavuşturmak dediğimiz gibi pek kolay değil. Zaten küçük olan alana gerekli mobilyaları yerleştirdiğinizde geriye yaratıcılığınızı ve tarzınızı gösterecek çok da yer kalmıyor. İşte burada kullandığınız renkler devreye giriyor. Örneğin yatak odası pencerelerinizi canlı ve modern bir renge boyayarak sıradan bir yatak odasını modern ve göz alıcı bir yaşam alanına dönüştürebilirsiniz.

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Dolaplar yatak başında!
(Meero / homify.com.tr)

Oldukça ezber bozan fikirlerden biri ise, tüm dolapları ve depolama ünitelerini yatağın baş ucu tarafına alabileceğiniz bir sistem. Böylece yatak başı bir nişin içinde kalmış olacak ve ortaya şık bir estetik görünüm ve fonksiyonel bir alan kullanımı çıkacaktır. Üstelik diğer duvarların boş kalması sayesinde, mekan olduğundan daha geniş ve ferah görünecektir.

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Yer tasarrufu sağlayan modern raflar
(Miel Arquitectos / homify.com.tr)

Yatak odalarınızda görmek istediğiniz, baş ucunuzda tutmak istediğiniz aksesuarlarınızı modern raf sistemleri kullanarak kalabalık bir görünüm yaratmadan sergileyebilirsiniz. Yatak odası dekorasyonunda kullanılan renkler ile uyumlu olan rafları süsleyerek oldukça estetik yatak odası dekorasyonları oluşturabilir ve küçük olan yatak odanızı daha geniş gösterebilirsiniz.

Haberin Devamı

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Asma kat yatak
(Geraldine Laferte / homify.com.tr
)

Özellikle 1 oda 1 salondan oluşan ya da tek bir odadan oluşan stüdyo daireler için ideal çözümlerden biri de asma kat oluşturmak. Ranza stili ile alt katı oturma alanı olarak kullanabileceğiniz bu tasarımda alanı iki katına çıkarmış oluyorsunuz.

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Duvar dekorasyonu
(Juan Carlos Loyo Arquitectura / homify.com.tr)

Yatak odalarınızda hiç yer harcamadan sıra dışı bir etki yaratmanın ve size has ve karakteristik bir görünüm oluşturmanın en ideal yollarından biri de pek tabii ki duvar dekorasyonu. Renkli çerçeveler, tablolar, resimler ve fotoğraflarla yatak odanızı mobilya kalabalığı oluşturmadan daha size özel hale getirmek çok kolay!

Küçük yatak odanız için büyük öneriler

Dolaba entegre yatak sistemi
(İr Arquitectura / homify.com.tr)

Yatak odanızın mimarisine özel olarak tasarlanarak imal edilebilecek bu tarz entegre bir dolap/yatak sistemi ile ranza tipi karyolalara yeni bir boyut kazandırabilirsiniz. Yatağın zeminden yükseltilmesi altında ekstra alan yaratılmasını sağlıyor. Bu alan yüksekliğine bağlı olarak giysi dolabı, şifonyer, kütüphane gibi depolama amaçlı mobilya parçasına dönüştürülebilir.

Haberin Devamı

Yazarlar