Gündem Küçükbakkalköylü 500 Roman’ın ‘havası’ kaçtı

Küçükbakkalköylü 500 Roman’ın ‘havası’ kaçtı

07.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ataşehir’de özel arazide işgalci oldukları için belediye tarafından barakaları yıkılan 500 Roman, dondurucu soğukta sokakta kaldı.

Küçükbakkalköylü 500 Roman’ın ‘havası’ kaçtı

Ataşehir Küçükbakkalköy’de özel arazide 6 yıldır ikamet eden romanlar barakalarının yıkılmasıyla dondurucu soğukta evsiz kalmanın çilesini yaşıyor. Yıkım için kendilerine haber verilmediğini öne süren 500 kadar roman yıkılan evlerin olduğu arazide ateş yakarak soğuktan korunmaya çalışıyor. En büyük sıkıntıyı ise çocuklar çekiyor. 2 gündür okula gidemeyen çocuklar, okul eşyaları ve kıyafetlerinin enkaz altında kaldığını dile getiriyor.

Haberin Devamı

‘Soğuktan ölelim mi?’
Anadolu Yakası Romanları Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Nebahat Bilgiç, “İnsanları uyarmadan dışarıya çıkartıp evlerimizi yıktılar. 2 gündür kar altında yaşam mücadelesi veriyoruz. Soğuktan ölmemizi mi istiyorlar? Bize haftalar öncesinden tebligat yapılmalıydı. Sadece 3-4 gün önce belediyeden gelip ‘buradan çıkın’ dediler. En azından kış bitene kadar barınma sorunumuzu çözsünler” dedi.

‘Prefabrik versinler’
Roman vatandaşlardan Hüseyin Kümeç ile Muzaffer Büyükpınar da kağıt toplayarak geçindiklerini belirterek, “Ayda elimize 300-400 lira geçiyor. Biz de sıcak dairede oturmayı isteriz. Belediye yer göstermeden bizi sokağa attı. Havalar ısınına kadar prefabrik ev versinler. Devletten yardım bekliyoruz” dediler.

Haberin Devamı

‘20 gün önce tebliğ edildi’

Ataşehir Belediyesi ise yıkımıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “24 baraka tipi gecekondunun yıkımı 1 yıl önce mülk sahibi tarafından talep edildi. İşgalcilerin talebi üzerine bakanlıkla görüştük ve buradaki aileler barınacak yeni bir yer bulana kadar erteleme istedik. Zaman kazandık. Aradan geçen 1 yılda mülk sahibinin isteği üzerine konutların yıkımı ve arazinin mülkiyet sahibine teslim edilmesi yönünde bir karar aldı. Yıkımdan 20 gün öncesinde bölgede yaşayanlara yasal olarak tebliğ edildi. Taşınma için ailelere inşaat firması maddi destek verdiği bilgisi iletildi.”