İstanbul Küçükçekmece'de Gençlere Siber Güvenliğin Önemi Anlatıldı

Küçükçekmece'de Gençlere Siber Güvenliğin Önemi Anlatıldı

15.12.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

.

Küçükçekmecede Gençlere Siber Güvenliğin Önemi Anlatıldı

Küçükçekmece’de düzenlenen “Hacker Olma Yolunda Kariyer Adımları” konulu seminerde siber güvenliğin önemi anlatıldı.
Küçükçekmece Belediyesi’nin okul söyleşileri kapsamında düzenlediği “Hacker Olma Yolunda Kariyer Adımları” konulu seminer, Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

“70 bin adet siber güvenlik açığı var”
UITSEC (Siber Güvenlik Danışmanlık Firması) Danışmanı Şahin Gülay tarafından verilen seminerde, öğrencilere siber güvenlik hakkında önemli bilgiler verildi. Gülay, lise öğrencilerine; “ Hackerlık, geleceğin mesleğidir. Türkiye’deki kamu kurumlarında 70 bin adet siber güvenlik açığı var. Hepiniz ülkemiz için birer siber güvenlik kahramanı olabilirsiniz” dedi.

“Artık savaşlar, siber yapılıyor”
Siber güvenliğin önemine dikkat çeken Şahin Gülay, “Türkiye’nin diğer ülkelerin önüne geçebileceği yegane çalışma alanı siber güvenliktir. Rusya ve ABD’nin çok kalabalık siber orduları var. Artık savaşlar, topla tüfekle değil, siber güvenlik üzerinden yapılıyor. Ülkemizin en büyük açığı da şuan budur. Bu işle ilgilenen her birey ülkemiz için çok kıymetli. Türkiye’de her 30 öğrenciden bir tanesi bu alanı kendine meslek edinebilir” diye konuştu.