Ekonomi Denizde şov

Denizde şov

03.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Denizcilik sektörünü buluşturan Boat Show, Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nda başladı. 3-7 Mayıs’ta yapılacak fuarda fiyatları 3 bin TL’den 5 milyon euro’ya kadar değişen tekneler satışa çıkıyor

Denizde şov

İstanbul’da Boat Show başladı. Açılışta konuşan Ataköy Marina ve Yat İşletmeleri Genel Müdürü Süheyl Demirtaş, “Bir veya birkaç büyük yatın zoraki uğraşlarla girip çıkabildiği her marina bir mega yat marinası değildir. Bir marinanın bu ismi kazanabilmesi için yeterli derinliğinin olması, en az 12 adet, 40 metre ve üstü mega yata aynı anda hizmet verme kabiliyeti bulunması gibi pek çok özelliği olması gerekiyor. 25 metreden 100 metreye kadar uzunluktaki 232 mega yata aynı anda ev sahipliği yapma kapasitesine sahip yat limanını 62 milyon dolarlık yatırımla ülkemize kazandırdık” dedi.

Yıldız Azimut 103S

CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel ise, “Fuarımızda, fiyatları 3 bin liradan başlayan ve milyonlarca liraya kadar uzanan 100’e yakın sıfır ve ikinci el tekne, mega yat, bot ve yelkenli sergiliyoruz. Fuarımızda her bütçeye uygun teknelerin yanı sıra jet ski, flyboard ve sektöre ait tüm aksesuar ve ekipmanlar da yer alıyor.

CNR Avrasya Boat Show’da Bulgaristan, Rusya, İngiltere, İspanya, Fransa, Yunanistan, İran ve İtalya başta olmak üzere çok sayıda ülkeden gelecek VIP ziyaretçileri ağırlayacağız. Bu yıl fuarımıza yerli ve yabancı 50 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Azimut 103S, 32 metre büyüklüğü ve 5 milyon Euro civarında değeriyle fuarın en büyük teknesi olarak öne çıkıyor. İtalyan yapımı ikinci el tekne, fuarda en çok Türk’ler başta olmak üzere Arap ülkelerinden gelen alıcılar tarafından ilgi görüyor. Lüks bir ev rahatlığında olan teknenin içerisinde 4 kabin, 8 tane yatak odası yer alıyor.

3 bin liraya tekne

Türk deniz severlerin yoğun ilgi gösterdiği tekne 3.50 metre büyüklüğünde tekne, 3 bin Türk lirası fiyatıyla fuarda ilgi gören tekneler arasında yer alıyor. Her yıl fuarda sergilenen tekne fuarda Hırvatistan, Endonezya, Lübnan’dan gelen alıcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Dünyada en geniş ürün yelpazesinde tekne üreten Safter’in standında 3 bin liradan başlayan 230 bine kadar çıkan fiyat aralığında tekneler sergileniyor.

Fuarda yok yok

Amatör balıkçılık malzemeleri, deniz tekstil ürünleri, dalgıç malzemeleri, şişme bot, jet ski gibi denizcilik sektörüne ait tüm aksesuar ve ekipmanların da yer aldığı fuar, CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık ve Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) iş birliğinde 100 bin metrekarelik alanda organize ediliyor. CNR Avrasya Boat Show birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nda flyboard sporcusu Uğur Piro’nun yapacağı akrobatik hareketler ve Denizde Arama Kurtarma Derneği’nin (Dak/Sar) arama kurtarma gösterisi ziyaretçiler tarafından ilgi ile izleniyor.

Denizde şov