Siyaset ‘Kudüs’te hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız’

‘Kudüs’te hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız’

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının iptali için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de  girişimler başlatacaklarını bildirdi.

‘Kudüs’te hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız’

Konya Mevlana Meydanı’nda düzenlenen “Davamız Kudüs Konya Buluşması”na, İstanbul’dan canlı yayınla bağlanan Erdoğan, dünyanın dört bir tarafındaki “Kudüs aşıklarına” selam gönderdi. İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nde ABD’nin Kudüs’le ilgili açıklamasının hükümsüz, hukuksuz ve gayrimeşru ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bununla kalmadık oy birliğiyle Kudüs’ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak tanıdık” dedi. Bununla da yetinmeyeceklerini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Amerika’nın Kudüs’le ilgili kararının iptali için Birleşmiş Milletler nezdinde de girişimler başlatıyoruz. Bu rezillik asla kabul edilemez. Müslümanlar bu çifte standarda, bu adaletsizliğe, bu hak gaspına kesinlikle boyun eğmeyecektir. Türkiye olarak bu konuda üzerimize düşenleri sonuna kadar yapmakta kararlıyız. Tüm mekanizmaları kullanarak, hukuku çiğneyenlerin ipliğini pazara çıkaracağız. Önce Güvenlik Konseyi’nde, orada bir veto olursa BM Genel Kurulu’nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fetret dönemlerinin çoğu zaman yeni inkişaflara, yeni şahlanışlara vesile olduğunun görüldüğünü anlatarak, şunları kaydetti: “Mevlamızın inayeti ve Müslümanların dayanışmasıyla şu an aleyhimize gözüken bu dönemi de inşallah hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. Nitekim şimdiden bunun emarelerine şahit olmaya başladık.”

“Birlikte Konya’yız Platformu” öncülüğünde düzenlenen etkinlikte eski Başbakan Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da konuşmacılar arasındaydı.