Herkese merhaba! Bugün, sizlere nefis bir tatlı tarifim var. Külah denince aklımıza ilk gelen dondurma olsa da, bu kez külahta kek pişireceğiz. Bu tarifte, sade bir kek hamuruyla nasıl yapılacağını göstereceğim. Siz isterseniz, daha önce paylaştığım herhangi bir kek hamuru tarifiyle de yapabilirsiniz. Çocuklarınıza ya da misafirlere, keki farklı bir sunumla servis etmeye hazır mısınız? Hadi o zaman başlayalım!

Malzemeler

1 su bardağı un,

1/2 su bardağı şeker,

1/2 su bardağı süt,

1 adet yumurta,

1 paket hamur kabartma tozu,

Haberin Devamı

3-4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş),

Nar,

Tuz

Nasıl Yapılır?

Büyük bir kasenin içerisine yumurta ve şekeri alıp, çırpma teli yardımıyla çırpın.

Çırpmaya devam ederken sütü ve eritilmiş tereyağı da yavaş yavaş ilave edin.

Daha sonra bir kasede birleştirdiğiniz un, hamur kabartma tozu ve tuzu de sıvı malzemelere yavaş yavaş ekleyin.

Tüm malzemeler karışınca, içerisine narı da ilave edin.

Külahı elinize alın ve hazırladığınız harç ile külahı tamamen doldurun.

Üzerlerini nar ile süsleyin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin.

Külahları sunum tabağına alın ve üzerlerine karamel ya da çikolata sosu gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun.