Manisa Kulalı Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Kulalı Girişimciler Sertifikalarını Aldı

19.10.2018 - 13:56 | Son Güncellenme:

.

Kulalı Girişimciler Sertifikalarını Aldı

MANİSA (AA) - Kula Belediyesi tarafından KOSGEB desteği ile açılan girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 27 katılımcıya sertifikaları törenle verildi.

Haberin Devamı

Kula Belediyesi'nde düzenlenen törende konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, dağıtılan sertifikaların, girişimcilerin kollarına taktıkları birer altın bilezik olduğunu söyledi.

Tosun, girişimcilere verilecek hibe ve destekler hakkında bilgi vererek, "Almış olduğunuz sertifikalar yerel ekonomiyi canlandıracak ve sizlerin daha üretken olmanızda etken olacaktır. Mevzuatta da belirtildiği gibi ilk olarak faaliyet göstermek istediğiniz alanda iş yerlerinizi açacaksınız." dedi.

Girişimcilerin hazırlayacakları projeler sayesinde hibe desteklerinden faydalanarak daha güçlü bir şekilde ekonomiye katkı sağlayacağına dikkati çeken Tosun, "Güçlü Türkiye için üretmeye, üretmek için de siz değerli girişimcilere ihtiyacımız var. Devletimizin destekleri ile ekonomimiz kalkınıyor. İşsizlik, KOSGEB destekleri sayesinde düşüyor, istihdam artıyor." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tosun, bugüne Kula Belediyesi desteği ile 34 kurs açtıklarını ve bu kurslarda bin 150 girişimci adayının sertifika aldığını sertifika alan 144 girişimcinin de iş yerlerini açtığını sözlerine ekledi.

- Ev kadınları KOSGEB sayesinde iş sahibi oluyor

KOSGEB girişimcilik sertifikasını alan ve hibe desteği ile kız öğrenci yurdu açan Gülbahar Alcı, inşaat işçisi eşine ev ekonomisinde destek olmak için çıktığı yolda iş kadını oldu.

Alcı, KOSGEB'in ev hanımlarına verdiği desteği duyunca bu desteklerden yararlanmak için başvuru yaptığını anlatarak, "KOSGEB kursuna kaydımı yaptırdım, sertifikamı aldıktan sonra kendi iş yerimi açtım. Devletimize bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün ev hanımlarının ve çalışmak isteyen bayanların bu desteklerden faydalanmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

KOSGEB desteği sayesinde halı yıkama işletmesi kuran Mehmet Ali Bulut da iş yerini açtıktan sonra siparişlere yetişemediğini dile getirdi.