Gündem Kuleli davasına devam

Kuleli davasına devam

15.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz’da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi’nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14’ü eski polis 114 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kuleli davasına devam

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan 40. duruşmaya, 48 tutuklu sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı avukatlarıyla bazı müştekiler de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Savcısı Caner Babaloğlu’nun açıkladığı 29 sayfalık mütalaada, Kuleli Askeri Lisesi’nin komutanları eski albaylar Mürsel Çıkrıkçı ve Muammer Aygar ile 14 çevik kuvvet polisinin de aralarında bulunduğu 50 sanığın “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor. Rütbeli 36 askerin “terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenilen mütalaada, rütbeli askerler Şafak Gündoğdu, Ayhan Şahin, Mahmut Dağüstü, Mustafa Paycı, İbrahim Küçükbostan, Sadık Atıcı, Abdullah Çoban ve Recep Ayıtdere hakkında, maktuller Mustafa Cambaz, Kader Sivri, Gökhan Esen, Halil Kantarcı, Burak Cantürk, Osman Yılmaz ve Fatih Dalgıç’ı “nitelikli kasten öldürme” suçundan yedişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.