Gündem Kullandığı minibüs ile iki kardeşin ölümüne neden olan R.A'nın cezası belli oldu

Kullandığı minibüs ile iki kardeşin ölümüne neden olan R.A'nın cezası belli oldu

06.12.2017 - 15:34 | Son Güncellenme:

Babasına ait minibüsle Sancaktepe'de yaptığı trafik kazasında 4 ve 9 yaşlarında iki çocuğun ölümüne bir çocuğun da yaralanmasına neden olan 13 yaşındaki R.A.,'Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kullandığı minibüs ile iki kardeşin ölümüne neden olan R.Anın cezası belli oldu

Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 13 yaşındaki çocuk hakkında karar verildi. Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan karar duruşmasına, 13 yaşındaki tutuklu sanık R.A. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden çocukların aileleri de hazır bulundu. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, R.A'yı "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık R.A'nın ehliyetsiz araç kullanmasının tek başına bilinçli taksir nedeni olamayacağını belirten mahkeme heyeti, bu hükmün uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanık R.A'nın, suç tarihinde 12-15 yaş grubu arasında olduğunu, işlediği suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneği bulunduğu gerekçesiyle cezasında yarı oranda indirim yaparak, 5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Sanık R.A'nın yaşına ve olayın meydana geliş biçimine göre cezanın sanığın üzerindeki olası etkilerini göz önüne alan mahkeme heyeti, R.A'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Sanık R.A'nın tutukluluk halinin de devamına hükmedildi. Öte yandan mahkeme heyeti, suç tarihinde 13 yaşında olan ve katılanların anlatımlarına göre olaydan önce de sık sık şehir içinde araç kullanmasına müsaade edildiği bildirilen sanık R.A'nın babası İ.A hakkında da ebeveyn sıfatıyla denetim görevini yerine getirmediği ve olayda kusuru olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Haberin Devamı

8 HAZİRAN'DA MEYDANA GELDİ

Sancaktepe'de 8 Haziran'da, yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpmış, ardından 4 katlı bir binanın zemin katındaki eve girmişti. Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı. Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak yaşamını yitirmişti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A'nın "bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.