Ekonomi Kullandığından fazlasını doğaya geri kazandırdı

Kullandığından fazlasını doğaya geri kazandırdı

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 71 ülkede, 248 toplumsal su projesi yürüten Coca-Cola, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde kullandığı 300 milyar lt suya karşılık 337 milyar lt suyu geri kazandırdı.

Kullandığından fazlasını doğaya geri kazandırdı

Böylece 2020 yılına kadar kullandığı suyun yüzde tamamını geri kazandırma hedefine 5 yıl önceden ulaştı. Bununla birlikte Coca-Cola, kullandığı suyun tamamını doğaya ve topluma kazandıran “Fortune 500” listesindeki ilk şirket oldu. Coca-Cola, Türkiye’de ise 2015’te kullandığı suyun 1.5 katını doğaya kazandırarak bu başarıya önemli bir katkı sağladı.

Haberin Devamı

Coca-Cola Türkiye, su geri kazandırma faaliyetlerini, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığında gerçekleştirdiği “Hayata Artı Çevre Programı” ile yürütüyor. Bu programla çiftçilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamayı amaçlayan Coca-Cola, yeni bir toprak ve su yönetimi anlayışını hayata geçirerek, sonuçları ve etkilerini tüm Türkiye’ye, benzer coğrafyalara yaygınlaştırmayı hedefliyor. Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, “Sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde, bir taraftan üretim süreçlerimizin tümünde suyu en verimli şekilde kullanırken, diğer taraftan toplumsal projelerle suyu doğaya geri kazandırmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ve tüm dünyada gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu konuda öncü olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.