Sektorel Yayinlar Kullanıcılar Artık Gereksinim Duydukları Kadar Büyüyebilir

Kullanıcılar Artık Gereksinim Duydukları Kadar Büyüyebilir

24.11.2017 - 15:28 | Son Güncellenme:

Elektrifikasyon ürünleri, robotik ve hareket, endüstriyel otomasyon ve güç şebekeleri alanlarında global çapta hizmet veren ABB’nin Ürün ve Pazarlama Müdürü Atilla Köken, ABB’nin Modüler UPS’lerinin endüstrinin vazgeçilmezi olduğunu ifade ediyor.

Kullanıcılar Artık Gereksinim Duydukları Kadar Büyüyebilir

ABB Elektrik olarak hangi alanlarda hizmet veriyorsunuz?

Haberin Devamı

ABB elektrifikasyon ürünleri, robotik ve hareket, endüstriyel otomasyon ve güç şebekeleri alanlarında elektrik üretim ve dağıtımı, sanayi, ulaşım, bina ve altyapı sektörlerindeki müşterilerine global çapta hizmet veren öncü bir teknoloji lideridir.

Türkiye de yedi fabrika ve yedi servis alanı ile faaliyette olup, global olarak Alçak Gerilim, Orta Gerilim pano ile güç ve dağıtım trafo fabrikalarımızla önemli bir imalat merkeziyiz. 2013 yılında ABB, Doğru Avrupa da ki konumunu iyileştirmek için ve Türkiye de Alçak Gerilim pazar gücünü daha da genişletebilmek için ELBİ markasını ve fabrikasını bünyesine kattı.

Türkiye de 1700 üzerinde çalışanı olan ABB, dünya da yaklaşık 132,000 çalışanı ile 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için

UPS alanında çözümleriniz nelerdir?

ABB 2012 yılında İsviçre menşeili ve Modüler UPS’lerin mimarı olan Newave firmasının alımıyla sektördeki konumunu güçlendirmiştir.

Her geçen gün artan talebe karşılık aynı hızda gelişemeyen enerji altyapısının talebe cevap vermemesi sebebiyle, özellikle kritik yüklerinizi yedeklemek için UPS kullanımı ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır.

ABB olarak müşterilerimize 1KVA’dan 5MVA’ya kadar geniş bir güç aralığında UPS çözümleri sunuyoruz. Data Center, IT, Oil&Gas, Finans, Sağlık, Bina, Endüstri, Raylı Sistemler gibi farklı uygulamalara cevap verecek şekilde Monoblock UPS, Modüler UPS, Endüstriyel UPS ve Endüstriyel Modüler UPS olmak üzere çok çeşitli bir ürün portföyümüz bulunmaktadır.

Modüler UPS seçerken kullanıcı ne gibi unsurlara dikkat etmeli?

Sektörde her geçen gün daha çok talep görmeye başlayan ve gelecek yıllar içerisinde UPS talebindeki büyük payı oluşturacak olan modüler yapıdan biraz bahsetmek gerekiyor.

Veri merkezlerinin vazgeçilmezlerinden olan Modüler UPS'ler esnek çözümler sunması beklenen ve farklı güç seçeneklerinde tüketiciye çözüm sunan cihazlardır.

Modüler yapılı sistemler sahip olma maliyetlerini ciddi anlamda düşürmektedir. Örneğin klasik Monoblock UPS sistemlerinde tesisinizin büyüyeceği güçleri önceden belirleyip o güçlerde bir UPS sistemi almanız gerekir fakat Modüler UPS sistemlerinde tesisinizdeki yükünüz arttıkça modül ekleyerek ihtiyacınız kadar büyüyebilirsiniz.

Haberin Devamı

ABB Modüler UPS’lerde 10KVA-3MVA aralığında ve farklı modül güçlerinde (10KVA, 20KVA, 30KVA, 40KVA, 50KVA, 100KVA) müşterilerine geniş bir çözüm sunmaktadır. Ek olarak ABB’nin geliştirdiği DPA (Decentralized Parallel Architecture) ayrık parallel mimari ile tüm sistem tekil hata noktasında arındırılmış olarak güvenceye alınır. Kısaca anlatmak gerekirse Ayrık Parallel Mimaride her bir modül tamamen birbirinden bağımsız sistemi beslemektedir ve tüm komponentleri (Kontrol Paneli, İşlemci, Güç Ünitesi, Statik Bypass) birbirinden ayrıdır. Bunun sonucunda herhangi bir modülün arızalanması durumunda sistem diğer modüllerle çalışmaya devam edecek ve çalışır durumda yeni modül ile Hot-Swap dediğimiz şekilde online olarak sistemi kapatmadan değiştirilebilecektir. ABB Modüler sistem kullanıcılara tekil hata noktasından arındırılmış bu sebeple servise neredeyse gerek duyulmayan, ihtiyaçları kadar büyüyebilecekleri bir çözüm sunmaktadır.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için