Diyarbakır Kulp'ta Yarıyıl Tatili Başladı

Kulp'ta Yarıyıl Tatili Başladı

19.01.2018 - 13:02 | Son Güncellenme:

.

Kulpta Yarıyıl Tatili Başladı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde 10 bin 150 öğrenci, bugün karne alarak yarıyıl tatiline girdi.
Kulp’ta, sabahın erken saatlerinden itibaren okullara koşan öğrenciler, karne almak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrencilere velileri eşlik ederek, karne heyecanlarına ortak oldu. İlçede okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim öğretim gören toplam 10 bin 150 öğrenci karne aldı. Kulp’ta görev yapan 600 öğretmen ve idareci de öğrencilerle birlikte 2 hafta sürecek sömestr tatiline girdi.
Kulp Atatürk Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde Kulp İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu öğrencilerle bir araya geldi. Sınıflara girerek öğrencilere, Pasur Belediyespor armasını taşıyan atkı ve bere hediye edip, karnelerini dağıtan Dülgeroğlu, öğrencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve kitap okumalarını istedi. Dülgeroğlu, "İyi olan öğrencimiz, daha da iyi olmak için, kötü olan öğrencimiz de iyi olmak için çalışmalı" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya ise, öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini istedi. Kaya, “Karne dönemiyle ilgili olarak anne-babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil varsa problemin çözüm yollarının aranmasına yönelik çaba sarf etmesi gerekir” diye konuştu.