Diyarbakır KULP’TA YAŞANAN 2 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

KULP’TA YAŞANAN 2 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

01.04.2015 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

KULP’TA YAŞANAN 2 HIRSIZLIK OLAYI AYDINLATILDI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Mart ayının son haftasında meydana gelen 2 farklı hırsızlık olayında toplam 5 kişi yakalandı.
Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Mart ayının son haftasında Turgut Özal Mahallesi elektrik trafosu ve Yenimahalle Lise Caddesi üzerinde bir iş yerinden meydana gelen iki hırsızlık olayını aydınlatarak 5 kişiyi yakaladı. DEDAŞ İşletmesi’ne ait trafo merkezinde meydana gelen hırsızlık olaylarında 155 polis ihbar hattına gelen ihbar üzerine konuyu değerlendiren polis ekipleri, olay yerine intikal ettikleri sırada M.E. ve Y.E. isimli şahıslar kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucunda M.E. ve Y.E. yakalanarak gözaltına alınırken, şahıslar ifadelerinde bu olayı F.E., R.T. ve G.Ş. isimli kişilerle birlikte yaptıklarını itiraf etti. Yakalanan 2 zanlının ifadesinin ardından polis diğer zanlıları da yakalayarak gözaltına aldı.
Yakalanan zanlılar Yenimahalle Lise Caddesi üzerinde bir iş yerinden de hırsızlık yaptıklarını itiraf etti. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda Lise Caddesi üzerindeki iş yerinden çalınan 5 adet çeşitli markalarda cep telefonu, 7 adet Mp3 çaları saklanılan yerden alan polis ekipleri, malzemeleri sahiplerine teslim etti.
Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri tamamlanan M.E., Y.E., F.E., R.T. ve G.Ş. isimli şahıslar savcılığa sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan F.E. ve R.T. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken, M.E., Y.E. ve G.Ş. sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.