Gündem Kültür buluşması

Kültür buluşması

21.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de görev yapan yabancı diplomatlar önceki akşam İstanbul Beyoğlu’nda gerçekleştirilen ‘Kültür ve Sanatın Kalbi Maltepe’ toplantısında bir araya geldi.

Kültür buluşması

Piyano sanatçısı Turan Manafzade’nin verdiği resital sonrası etkinliğin açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünya kültürlerine ilçelerinin kapılarını açtıklarını belirterek, “Gönüllerinizi bize açın ki geleceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar üzerine inşa edelim. Burada olmamızın temel nedeni, kültürlerarası etkileşimi tabana yayarak dostluk, barış ve kardeşlik iklimini kurmak. Önünüzde, Anadolu’nun Yunus Emre’si, Hacı Bektaş’ı ile Avrupa’nın Kant’ını, Afrika şiirinin vazgeçilmezi Muhammed Eno ile şiirimizin güçlü ismi Can Yücel’i bir potada buluşturmak isteyen bir Maltepe var. Yaşar Kemal’i, Günter Grass ile sahilde el ele görmek istiyoruz. Hele Aşık Veysel’i ve Fazıl Say’ı Mozart ile buluşturmak aynı tuşlarda dans ettirmek bizi mutlu etmez mi?” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilen tiyatro, sinema ve konser etkinlikleri ile 2016’ya ait hedeflerin anlatıldığı toplantıya TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Almanya Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Mehmet Kılıç, Almanya Belediyeler Birliği ve Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner de katıldı.

Yazarlar