Eğitim Kültür Lisesi Geleneksel Dans Festivali

Kültür Lisesi Geleneksel Dans Festivali

24.04.2014 - 12:02 | Son Güncellenme:

Özel Kültür Lisesi, Dünya Dans Günü etkinlikleri kapsamında 30 Nisan’da Liselerarası Dans Festivali’ni düzenliyor.

Kültür Lisesi Geleneksel Dans Festivali

İlki 2004 yılında gerçekleştirilen festivale bu yıla kadar İstanbul çapında 129 okuldan 1200’e yakın öğrenci katıldı. Bu sene festivale, aralarında Özel Kültür Ortaokulu, Özel Açı Ortaokulu, Özel Alman Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Üsküdar Amerikan Lisesi, Vefa Anadolu Lisesi ve Özel Kültür Fen Lisesi’nin olduğu 10 seçkin okul katılacak. Yılmaz Köksal Bale ve Dans Grubu’nun da özel bir performans sergileyeceği festival, 30 Nisan 2014 tarihinde Kültür Lisesi Ataköy kampüsünde başlayacak. Liselerarası Dans Festivali’nin 10’ucusunu düzenleyen Kültür Lisesi, 54 yıldır ödün vermeden sürdürdüğü çağdaş ve bilimsel eğitim öğretimi, çok yönlü sosyal ve sanatsal etkinliklerle destekliyor.

Haberin Devamı

Her yıl Dünya Dans Günü etkinleri çerçevesinde düzenlenen festivale, farklı yaş gruplarından pek çok öğrenci, sanatın evrenselliği içinde eğlenmek amacıyla bir araya geliyor.

Dünya Dans Günü veya Uluslararası Dans Günü, Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO ortağı STK Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 yılında tanıtılmış ve modern balenin yaratıcısı Jean-Georges Noverre (1727-1810)'nin doğum günü anısına her yıl 29 Nisan'da kutlanıyor.