Kültür Sanat BAFTA adayları tartışma yarattı

BAFTA adayları tartışma yarattı

08.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bu yıl 73. kez dağıtılacak BAFTA Ödülleri’nin adayları açıklandı. Todd Philips’in imzasını taşıyan “Joker”, 11 daldaki aday oldu.

BAFTA adayları tartışma yarattı

Venedik’ten Altın Aslan Ödüllü ve Batman’in ezeli düşmanı Joker’in köken hikâyesini konu alan ve daha önceki çizgi roman uyarlamaları çizgisinden uzaklığıyla takdir gören “Joker”i 10’ar adaylıkla Martin Scorsese imzalı mafya filmi “The Irishman” ve Quentin Tarantino’nun yönettiği komedi “Once Upon a Time… in Hollywood” izledi. 5 Ocak’ta dağıtılan Altın Küre Ödülleri’nde dram dalında En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan Sam Mendes imzalı savaş filmi “1917” ise 9 adaylık kazandı.

BAFTA adayları tartışma yarattı



Oyuncu adaylarının sadece beyazlardan oluşması, BAFTA adaylarının çeşitlilikten uzak olduğu için eleştirilmesine sebep oldu. Adayların açıklanmasının ardından Twitter’da ödüller, adayların çoğunun beyazlardan oluşması nedeniyle #BAFTAsSoWhite başlığı altında eleştirildi. BAFTA’nın yöneticilerinden Amanda Berry de aday sıralamasındaki beyazların çokluğundan rahatsızlık duyduğunu belirtti. BAFTA Ödülleri, 2 Şubat’ta yapılacak bir törenle sahiplerini bulacak.