Kültür Sanat DenizBank Çocuk Operası’nın yeni prodüksiyonu“Wolfie Harikalar Operası'nda”

DenizBank Çocuk Operası’nın yeni prodüksiyonu“Wolfie Harikalar Operası'nda”

20.01.2020 - 10:11 | Son Güncellenme:

Opera alanında bir ilk olan ve çocuklara sanat alanında yaratıcılıkları ile hayal güçlerini genişletebilecekleri daha fazla alan açma yönünde önemli bir platform sunan DenizBank Çocuk Operası, Papagenolar’ dan sonra ‘Wolfie Harikalar Operası'nda’ adlı ikinci eseri sahneye taşıyor.

DenizBank Çocuk Operası’nın yeni prodüksiyonu“Wolfie Harikalar Operasında”

DenizBank’ın, kültür ve sanat yaşamına yeni zenginlikler katmak yönündeki misyonu çerçevesinde çocukları operayla tanıştırmak üzere hayata geçirdiği ‘DenizBank Çocuk Operası’nın ikinci eseri sanatseverlerle buluşuyor. Rejisörlüğünü Caner Akın’ın, yönetimini besteci, şef Murat Cem Orhan’ın ve yapımını allaturca’nın üstlendiği eserde, çocuk korosunu şef Güneş Kaya çalıştırdı. 

Haberin Devamı

 Wolfie Harikalar Operası'nda, zamanı olmayan bir mekâna düşen Yönetmen’ in, opera eserini hayata geçirme serüvenini konu alıyor. Operayı tanımaya çalışan Yönetmen’in, yardımcısı Suzi ile birlikte yaptığı seçmeler sırasında, Mozart’ın küçüklüğü Wolfie’ yi görmesi ile macera başlıyor. Yönetmen, Wolfie’ den operayı öğretmesi için yardım isterken, Kedi Kız’ın oyunları ile başa çıkmaya çalışıyor. Juliet, Carmen, Mantua Dükü ve Escamillo gibi en tanınan opera karakterlerinin Harikalar Operasında karşılaşmasıyla birlikte eğlenceli ve karnaval havasında geçen bir hikâye izleyicilerin beğenisine sunuluyor. 

 Wolfie’nin sihirli ve sürprizlerle dolu dünyası, opera repertuvarının eserlerini Türkçe aryalar ile tanıtırken, bu sanatın en eğlenceli halini izleyicilere sergiliyor. Sadece çocukların değil, yetişkinlerin de ilgisini çekecek bir kurguya sahip olan Wolfie Harikalar Operasında'nın biletleri PASSO ve Zorlu PSM gişesinde satışa sunuluyor. 

Haberin Devamı

Caner Akın’ın rejisörlüğünde, besteci, şef Murat Cem Orhan’ın yönetiminde ve allaturca’nın yapımıyla 16 Şubat'ta Zorlu PSM Platinum Sahnesi'nde ilk temsili gerçekleşecek olan esere, Avrasya Oda Orkestrası ve Çocuk Korosu eşlik edecek.  

 

DenizBank Çocuk Operası’nın yeni prodüksiyonu“Wolfie Harikalar Operasında”