Hatay Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

05.04.2017 - 13:32 | Son Güncellenme:

"Birleşmiş Milletleri'n, NATO'nun, Avrupa Birliği'nin acilen Suriye'de zalim diktatöre ve buradaki çocuk katliamlarına, kadınların ölümlerine dur demesi lazım"

Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

HATAY (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Esed rejiminin Suriye'nin İdlip kentine düzenlediği kimyasal silah saldırısıyla ilgili, "Birleşmiş Milletlerin, NATO'nun, Avrupa Birliği'nin acilen Suriye'de zalim diktatöre ve buradaki çocuk katliamlarına, kadın ölümlerine dur demesi lazım." dedi.

Haberin Devamı

Yayman, İskenderun Esnaf Odaları Birliğinde esnaflarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'de bir diktatörün olduğunu ve burada 6 yıldan bu yana iç savaşın sürdüğünü ifade etti.

Suriye'de kadınlara ve çocuklara namlusunu çevirmiş bir yönetim olduğunu vurgulayan Yayman, şöyle devam etti:

"Birleşmiş Milletler'in, NATO'nun, Avrupa Birliği'nin acilen Suriye'de zalim diktatöre ve buradaki çocuk katliamlarına, kadınların ölümlerine dur demesi lazım. Avrupa'nın Türklere karşı ne kadar tahammülsüz davrandıklarını görüyoruz. Bunun onda birini Esed'e göstermiş olsalardı şimdi Suriye'de düzen değişmiş olacaktı. Bu yapılanlar doğru değil. Nasıl ki Hafız Esed'in Hama ve Humus katliamı onu ömür boyu asırlar boyu takip edecek tarihi bir lekedir. İdlip'te kullanılan kimyasal silah da Beşşar Esed'i tarihi bir kare leke olarak takip edecektir. Biz bir an önce Suriye'de halkın istediğinin gerçekleşmesini, demokratik düzenin kurulmasını ve Türkiye'yle ilişkilerin normalleşmesini istiyoruz."

Haberin Devamı

Yayman, 16 Nisan'da Türkiye tarihinin en önemli olaylarından birinin yaşanılacağını, bu tarihin ülke için bir milat olduğunu söyledi.

Darbe girişiminde yaşananları hatırlatan Yayman, 15 Temmuz'un daha önceki darbe girişimlerinden farklı olduğunun altını çizdi.

"Bu Türkiye'yi işgale açık hale getirme operasyonudur." diyen Yayman, "Sizler bunların farkındasınız zaten. Allah'a şükür milletimiz artık uyandı. 16 Nisan'da 'hayır' çıkarsa bir şey olmaz diyenler, CHP vekilinin açıklamalarını, sözlerini lütfen dikkatlice dinlesinler. Türkiye'de artık bunların sona ermesi gerekiyor. Biz bir defa daha IMF ile stand-by anlaşması yapmak istemiyorsak, koalisyon hükümetleri olmasın istiyorsak, Türkiye 70 sente muhtaç hale gelmesin istiyorsak, güçlü bir Türkiye olmasını, dünya mazlumları için bir sığınak olmasını istiyorsak tercihimiz net, kararımız 'evet' diyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye duruşu nedeniyle teşekkür eden Yaymam, "Allah razı olsun Devlet Bahçeli'den, tarih onu yazacak." dedi.

Haberin Devamı

Yayman, İskenderun'da AK Parti İlçe Teşkilatını ve kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşu ile odaları da ziyaret etti.