İzmir Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı İzmir'de

Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı İzmir'de

19.03.2017 - 17:12 | Son Güncellenme:

"İnşallah bundan sonra başka alanlarda olduğu gibi spor turizmi alanında da Türkiye, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacak"

Kültür Ve Turizm Bakanı Avcı İzmirde

İZMİR (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin deniz-kum-güneş turizmindeki gibi spor turizminde de potansiyelini iyi değerlendirerek önde gelen ülkeler arasında yerini alacağını belirtti.

Haberin Devamı

"1081 Çaka Bey ve İzmir'in Fethi" kutlamaları kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen İzmir Kitap Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Avcı, yaptığı konuşmada, Türk Tarih Kurumu'nun İzmir’in fethinin yılı ve gününe dair bilimsel bir rapor yayınladığına dikkat çekti.

Bu rapora göre, 2017’den itibaren İzmir’in fethi ile ilgili resmi kutlamaların başlatıldığını anlatan Avcı, "İzmir'in fethi kapsamında Çaka Bey ve Umur Gazi’nin de anılması uygun görülmüştür. Biz de bu vesileyle Anadolu’yu bize vatan kılan bütün şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden bütün gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz." dedi.

Avcı, İzmir’in fethi kapsamında kültür-sanat faaliyetlerini ve bu kapsamda düzenlenen İzmir Kitap Günleri, Resim ve Fotoğraf Sergisi’ni çok anlamlı bulduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberin Devamı

- "Şampiyonlar Şampiyonası"

Bakan Avcı, sergi açılışının ardından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından Ülkü Yarış Pisti'nde düzenlenen Şampiyonlar Şampiyonası'nın ödül törenine katıldı.

Volkicar tipi yarış arabalarıyla yapılan ve 16 ismin finalde mücadele verdiği yarışmada birinci olan Ayhancan Güven'e ödülünü veren Bakan Avcı, Türkiye'nin spor turizmindeki potansiyelini bugüne kadar gereği gibi değerlendiremediğini ifade etti.

Avcı, şunları söyledi:

"İnşallah bundan sonra başka alanlarda olduğu gibi spor turizmi alanında da Türkiye, dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacak. Biz sadece deniz-kum-güneş diyerek bile dünyanın 6, Avrupa'nın 4'üncü büyük destinasyonu olduk. Tüm diğer turizm alanlarında olduğu gibi spor turizminde de ülkemizin ciddi potansiyeli var."