Adana KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK:

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK:

18.02.2014 - 20:11 | Son Güncellenme:

.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÖMER ÇELİK:

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bu millet iradesini sandık ve milli iradenin yana kullanarak darbeleri tasfiye etti" dedi.
Bakan Çelik, AK Parti Sarıçam Belediye Başkanı Adayı Ahmet Zenbilci'nin seçim bürosunu açmak için Adana'ya geldi. Havalimanında partililer tarafından karşılanan Bakan Çelik daha sonra seçim bürosunun açılacağı alana gitti. Bakan Çelik burada toplanan yüzlerce partiliye seslenerek 11 yıl önce vatandaşın çocuğunun kitap bulamadığını, kitap bulsa, onu alacak parasının olmadığını belirterek, "Bizim hükümetimiz döneminde öğrenciler önce ücretsiz kitaba, sonra akıllı tahtaya, şimdi ise ücretsiz tablete kavuştu. Bunu biz değil siz başardınız. Biz istikrarı destekledikçe çocuklarınız daha iyi bir geleceğe sahip olacak. Biz istikrarı destekledikçe layık olduğunuz her şeye kavuşacaksınız" diye konuştu.
Bakan Çelik, istikrarın sürmesi için 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Bakın sandığın değerini bilelim diye söylüyorum. Ülkemizin değerini, halkın değerini, sandık yoluyla hükümet kurmasının değerini bilelim. Libya'nın zengin olmak için geleceğe umutla bakması için her şeyi var. Ama sandık olmadığı için, demokrasi olmadığı için, seçim olmadığı için, milli irade olmadığı için hala o halkın çilesi bitmedi. Siz ülkenin gerçek sahibisiniz. Siz ne derseniz o olur. Bu ülkenin zengin olmasına karar vermekte sizin elinizde, fakir olmasına karar vermekte sizin elinizde. Bu ülkenin demokratik bir ülke olmasına karar vermekte sizin elinizde, demokrasinin darbelerle örselendiği bir ülke olmasına karar vermekte sizin elinizde. Gerçek güç sahibi, bu ülkenin sahibi, patronu sizsiniz. Siz bu ülkede her zaman oyunuzu, iradenizi sandıktan yana, demokrasinden yana kullandınız. Darbeleri tasfiye ettiniz, demokratik istikrara sahip çıktınız. Bu ülkeyi soyanlara, bu ülkenin zenginliğini gasp edenlere son verdiniz. 30 Mart'ta önümüze yeni bir demokrasi sınavı geliyor. Her demokrasi sınavından başarıyla geçtiniz. Bu demokrasi sınavında da en büyük demokrasiyi yakalayacağınıza eminim. Vereceğiniz oy fevkalade kıymetlidir bu ülkenin kaderi için."
Bakan Çelik konuşmasının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Abdullah Torun, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ile birlikte seçim bürosunun açılışını yaptı.