Bayburt Kültür Ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri

24.02.2018 - 12:45 | Son Güncellenme:

Bayburt Belediye Başkanı Memiş, "Kültür ve Sanat Kurumu" dalında ödüle layık görülen Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Koçan'ı kutladı

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri

BAYBURT (AA) - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nde "Kültür ve Sanat Kurumu" dalında ödüle layık görülen Baksı Müzesi kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'ı kutladı.

Haberin Devamı

Başkan Memiş, yayımladığı kutlama mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törende, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin sahiplerini bulduğunu anımsattı.

Bu kapsamda Bayburt'un eski adı Baksı olan Bayraktar köyünde Prof. Dr. Hüsamettin Koçan tarafından kurulan Baksı Müzesi'nin de ödüle layık görüldüğünü ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Baksı Müzesi, Avrupa Konseyi 2014 Yılı Müze Ödülü ile aynı yıl TBMM Onur Ödülü'ne layık görülerek Bayburt'umuzun göğsünü kabartmıştır. Yine 1979 yılından beri verilen kültür sanat ve edebiyat dünyasında önemli bir prestij haline gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri kapsamında 'Kültür ve Sanat Kurumu' dalında ödüle layık görülmesinden Bayburt olarak bir kez daha büyük bir mutluluk duyduk. Baksı Müzesi'nin ulusal ve uluslararası alandaki bu başarı grafiğini devam ettirerek Bayburt'a değer katmaya devam edeceğine inancım tamdır. Bu vesile ile Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve müze yetkililerini tebrik ediyorum."