Gündem Kültürel mirasın korunması için

Kültürel mirasın korunması için

21.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Uluslararası Medeniyet Araştırmaları Merkezi (MEDAR), Turkcell iş birliğiyle, Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde ‘Medeniyet Bilinci’ seminerleri düzenliyor.

Kültürel mirasın korunması için

12 okulda öğretmenlere yönelik yapılacak seminerler, insanlığın barış içinde bir arada yaşamasını sağlayacak yeni bir yaklaşım ortaya koyuyor. İnsanlığın geleceğini tehdit eden ‘medeniyet bilincinden mahrumiyet’ olduğu gerçeğine yönelik bu adım kapsamında yapılacak seminerler, Göbeklitepe’den başlayıp nesilden nesile aktarılan kültürel mirası konu ediniyor.

Haberin Devamı

Seminerler, Medeniyetler İttifakı Türkiye Ulusal Eşgüdüm Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa yönetiminde yapılıyor. Belgesel film gösteriminin de yer aldığı seminerlerin sonunda katılımcılara ‘Medeniyet Bilinci’ seminer kitabı da sunuluyor.

Sağlam bir bilinç

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, “Her yıl yürüttüğümüz GNÇYTNK işe alım programında Türkiye’nin en iyi genç mühendislerini, hukukçularını, finansçılarını istihdam ediyoruz. Bu gençlerimizi işlerini en iyi yapacakları şekilde yetiştirirken, medeniyet şuuruna sahip olacakları bir eğitim programı sunuyoruz. Biz dünyanın ilk üniversitesini kurmuş köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Turkcell ve Turkcell Vakfı olarak işte bu medeniyet bilincine sahip, iyi işler yapan iyi insanlar yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.