Ekonomi Kumaşın ‘Oscar’ları sahiplerini buldu

Kumaşın ‘Oscar’ları sahiplerini buldu

26.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin destekleriyle, ‘İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’ tarafından bu sene 13’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kumaş Tasarım Yarışması’nda genç tasarımcılar yarıştı.

Kumaşın ‘Oscar’ları  sahiplerini buldu

Yarışmanın ödül törenine katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Güçlü ekonominin lokomotifi ihracat. İhracatın gözbebeği de tekstil sektörü. Ülkemizin ekonomisini büyümesi anlamında katma değerli ürünlere ihtiyacımız var. Tasarım yarışmaları için çok ciddi teşvik veriyoruz. Tasarımda desteklediğimiz yaklaşık 500 firma var. Toplamda 143 öğrencinin de yurt dışında eğitimlerini destekliyoruz. Bu yarışmada ödül alan gençlerin yurtdışında eğitimlerini de biz karşılayacağız” dedi. İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Öksüz ise, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Sektörümüz için Ar-Ge, tasarım ve inovasyon büyük önem taşıyor. Tasarımın gücü de ancak ve ancak eğitimli insan kaynağı ile ölçülür. Ürünlerde katma değeri, sadece sahip olduğunuz yeni makinalar değil, eğitimli insan kaynağı da yaratır. Sektörümüz tasarımı tüketen değil, üreten bir sektör konumunda.”

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında 11 finalist arasından birinci İpek Aslanboy, ikinci Ayşe Durmaz üçüncü Hümeyra Yılmaz oldu. Yarışmanın birincisi 60 bin TL, ikincisi 30 bin TL, üçüncüsü 15 bin TL ve yurt dışı eğitim ödülünün sahibi oldu.