Ankara Kumluca'da Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

Kumluca'da Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

12.10.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

Kumlucada Kırsal Kalkınma Destekleri Anlatıldı

ANTALYA (AA) - Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KUTSO) kırsal kalkınma destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ve tebliğ hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

KUTSO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bayram Karagül, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü İzzet Kaş, KUTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 11. etap uygulamalarının geçen etap uygulamalardan farklı olduğunu söyleyen Karagül, bu etapta konu başlıkları zenginleştirilmiş, kırsal alanda gelişmeye imkan tanıyacak yeni planlamalar ve yeni yatırımlara olanak tanındığını belirtti.

Programa tarım ile uğraşanların yanında özellikle kırsal kesimde butik turizm tesisleri planlayan üyeler ve bölge insanında başvurarak desteklerden yararlanabileceğini kaydeden Karagül, desteklemelerden azami şekilde faydalanılmasını arzuladıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kaş da programın 11. etap uygulamalarıyla ilgili katılımcılara bilgi verdi. 2006 yılından bu yana programın yürütüldüğünü belirten Kaş, programın kırsal kalkınmaya büyük destek olduğunu söyledi.

Kaş, şöyle konuştu:

"Programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonun sağlanması, tarımsal altyapının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması da hedefleniyor. 21 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlanan program kapsamında proje başvuruları 4 Aralık’ta sona erecek."

Kaş, toplantı sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.