Antalya Kumluca Devlet Hastanesinde Görüntüleme Cihazı Çeşitliliği Artıyor

Kumluca Devlet Hastanesinde Görüntüleme Cihazı Çeşitliliği Artıyor

16.05.2017 - 16:12 | Son Güncellenme:

.

Kumluca Devlet Hastanesinde Görüntüleme Cihazı Çeşitliliği Artıyor

ANTALYA (AA) - Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ayşegül Alkan, hastanelerindeki görüntüleme cihazı çeşitliliğinin arttığını bildirdi.

Haberin Devamı

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, hastalıkların teşhis ve tedavisinin yönlendirilmesi ve takip edilmesi noktasında görüntüleme hizmetlerinin yerinin çok önemli olduğunu, bu konuda hastane bünyesinde hizmet veren görüntüleme cihazları sayesinde hastalara daha kaliteli hizmet verdiklerini söyledi.

Hastaların tedavisinde kullanılan görüntüleme hizmetlerinin kalitesi, niteliği ve çeşitliliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Hastanemiz bünyesinde ilk olarak renkli USG olarak bilinen doppler USG'yi hizmetine sunduk. Akabinde hizmet sunumunda tasarruf sağlayan ve hizmetin süresini hızlandıran dijital röntgen cihazımızı Antalya Kamu Hastaneleri Birliğinin de destekleriyle hastanemizde kullanmaya başladık. 2013 yılında Sağlık Bakanlığı merkezi alımı ile hizmete giren bilgisayarlı tomografi (BT) cihazı ile özellikle nöroloji ve ortopedi hekimlerimize büyük kolaylık sağlanmış ve hastalarımıza sunulan sağlık hizmetinin kalitesi ve çeşitliliği artmıştır."

Haberin Devamı

Mamografi cihazının hizmete girdiği ilk 6 ayda 300 kadın hastayı kapsayan taramada üç erken teşhis tespit edildiğine işaret eden Alkan, bu konuda personelin de yoğun bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Alkan, altı diş hekiminin görev yaptığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde bulunan panografik röntgen cihazı ile hastaların ağız ve diş röntgenlerinin çekildiğini, ayrıca son olarak hizmete sunulan kemik dansitometri cihazı ile de özellikle kadın hastaların aynı gün içinde sonuç alabildikleri bildirdi.