Gündem Kundakta kızıyla şehit eşini uğurladı

Kundakta kızıyla şehit eşini uğurladı

08.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sultanahmet’teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden bir çocuk babası polis memuru Kenan Kumaş (31) için dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Kundakta kızıyla şehit eşini uğurladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesinde düzenlenen törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, askeri erkân ile emniyet mensupları da katıldı. Şehidin Trabzon’da yaşayan anne ve babası törene katılmadı. Törende gözyaşlarına hâkim olamayan şehit polisin eşi Gülcan Kumaş ve kayınvalidesi polis memurları tarafından teselli edildi. Şehidin iki aylık kızı Elif Yaren ise bir kadın polisin kucağındaydı.

Haberin Devamı

‘Devlet ve millet düşmanları’
Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, “Üzüntümüz, acımız büyüktür. Devlet ve millet düşmanları şunu çok iyi bilmeliler ki Türk milleti ve demokrasisinin güvencesi, teminatı olan Türk polisi, devletimize saldıran hainlerin yaptıklarını hiçbir zaman yanlarına bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır” dedi. Tören, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran’ın okuduğu duanın ardından sona erdi. Şehit polis memurunun cenazesi Trabzonspor’un kiraladığı özel bir uçakla memleketi Trabzon’a götürüldü. Kumaş bugün Tonya’da toprağa verilecek.

‘Hiçbir zaman unutulmayacak’

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehit polis Kumaş için başsağlığı mesajı yayınladı. Gül, “Polis memurumuz Kumaş’ın hain bir terör saldırısı neticesinde şehit olmasından derin bir üzüntü duydum. Halkın güvenliği, ülkenin huzuru için şehit olan Kenan Kumaş, milletimizin gönlünde saygın bir yer edinmiştir. Şüphesiz ki milletimiz kahraman şehidimizi hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Şehite hakaret edene dayak

Trabzon’un Of ilçesinde 17 yaşındaki M.K., sosyal paylaşım sitesinde PKK lehine paylaşımlarda bulunduğu ve şehitlere hakaret ettiği iddia eden bazı kişilerce darp edildi. Vatandaşlar tarafından daha sonra emniyet müdürlüğüne teslim edilen M.K., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Bazı vatandaşların Emniyet Müdürlüğü önünde toplanması üzerine olya yerire giden İlçe Kaymakamı Eren Arslan ve Belediye Başkanı Salih Sarıalioğlu, vatandaşları sakinleştirdi. (AA)