Geri Dön

Künefe Tarifi

Künefe yapımını zor zannedenler birazdan vereceğimiz künefe yapımından sonra bir daha dışarda künefe yemek istemeyecekler. Üstelik birazdan vereceğimiz tariften sonra evinizin mutfağında pratik bir şekilde künefe yapabileceksiniz. Künefe tarifi nedir, künefe yapımı için neler gerekir, künefe yapımı püf noktaları nelerdir diyorsanız işte künefe yapımı...

Künefe Tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gr tel kadayıf
100 gr tereyağ
200 gr dil peyniri

Şerbeti için:

1,5 su bardağı şeker,
1,5 su bardağı su,
3-4 damla limon suyu

Süsü için:

Antep fıstığı tozu ve kaymak

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe yapmak için artık Hatay'a kadar gitmenize gerek yok. Size vereceğimiz künefe tarifiyle evinizde, pratik ve lezzetli bir şekilde künefe yapabileceksiniz. Hataya özgü bir lezzet olan künefeyi evinizin mutfağına da taşıyabilirsiniz. Üstelik künefe yapmak için gerekli malzemeler sadece bir adet tava, dil peyniri, kadayıf ve şeker. Sadece 4 malzemeyle pratik bir şekilde künefe yapabileceksiniz. İşte tadı damağınızdan düşmeyecek künefe yapımı... 

1. adım:  Şekerle suyu tencereye alın kaynayınca limonu sıkın ve ılımaya alın.

2. adım: Kadayıfları, oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice yoğurun.

3. adım: Diğer taraftan krep tavasını tereyağı ile yağlayın.

4. adım: Kadayıfları tavaya boşluk kalmayacak şekilde 1 cm kadar yayın, üzerine ağırlık koyarak iyice bastırın,

5. adım: Peynirleri kesip eşit şekilde dağıtın.

6. adım: Üzerini tekrar kadayıf ile kaplayıp yine baskı uygulayın, kadayıfların iç içe geçip birbirine yapıştığından emin olun.

7. adım: Kısık ateşte her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.

Son adım:  Künefe sıcak, şerbeti ılıkken üzerine dökün, bir iki dakika şerbette bekledikten sonra süsleyip servis edin.

Künefe yapımı püf noktaları:

- Peyniri ne kadar fazlaysa o kadar güzel oluyor, bütçenize göre arttırabilirsiniz.

- Kızardığını kenarlardan anlayabilirsiniz.

- Şerbet ılık, künefe sıcak olmalıdır, şerbet sıcakken dökerseniz künefeniz hamur olacaktır.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber