Gündem Küpeli Dağı’nda çatışma: 2 şehit

Küpeli Dağı’nda çatışma: 2 şehit

07.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda gerçekleştirilen ve Siirt’teki 3’üncü Komando Tugayı’na bağlı askerlerin de katıldığı operasyonda, dün öğleden sonra bir grup PKK’lı teröristle karşılaşıldı.

Küpeli Dağı’nda  çatışma: 2 şehit

Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle Teğmen Mustafa Yazgan ile Uzman Çavuş Faruk Yüksel şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Yaralanan askerler helikopterle bölgeden alınırken, çatışma akşam saatlerine kadar sürdü. Bölgedeki zorlu kış koşullarına rağmen hava destekli devam eden operasyonda ilk belirlemelere göre 1 PKK’lı etkisiz hale getirilirken, PKK’lılara ait bir Doçka mevzisi de imha edildi. Helikopterle bölgeden alınan yaralı askerlerin Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.
Şırnak Valiliği çatışma ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Küpeli (Gabar) Dağı bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına karşı başlatılan operasyonda önceden döşenmiş olduğu değerlendirilen basma düzenekli El Yapımı Patlayıcının patlaması sonucu iki askeri personelimiz şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar kararlılıkla sürdürülmektedir.” Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada da, bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda tespit edilen dokuz mağarada ise çeşitli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Küpeli Dağı’nda  çatışma: 2 şehit


Malzemeler arasında Doçka uçaksavar silahı, Bixi makineli tüfek, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği ve çok sayıda yaşam ve gıda malzemesi bulunduğu belirtildi.
Kandil’e hava harekâtı
Türk savaş uçakları tarafından, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde bulunan terör örgütü PKK hedeflerine düzenlenen hava harekâtında 11 hedef imha edildi.