Ankara Kur'an Bülbülleri Yarıştı

Kur'an Bülbülleri Yarıştı

17.03.2018 - 10:05 | Son Güncellenme:

.

Kuran Bülbülleri Yarıştı

Keçiören Eğitime Destek Merkezinin (KEDEM) düzenlediği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nı izleyerek öğrencilerin heyecanına ortak olan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Kur’an’dan asla uzak durmayın. Bu yarışmalar gelip geçicidir. Önemli olan Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamaktır” tavsiyesinde bulundu.
Yunus Emre Kültür Merkezinde Başkan Ak’ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, aileler ve vatandaşların izlediği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na 9 kurs merkezinden 18 öğrenci katıldı. 9 kız ve 9 erkek öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleşen yarışmanın jüri üyeliğini ise Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Dünya birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Melike Hatun Camii İmamı Cihan Kodal, Amine Hatun Camii Müezzini Fatih Şen yaptı.
Yarışmaya katılan bütün öğrencilerin gönüllerin birincisi olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Kur’an’dan asla uzak durmayın. Bu yarışmalar gelip geçicidir. Önemli olan Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlamaktır. Allah’ın indinde iyi olan Kur’an’ı hayatımızda gösterebilmektir. Bugün yarışan çocuklarımızın her birisi kendi şubelerinde yapılan yarışmalarda birinci oldular. Yani aslında hepsi zaten birincidir. En güzel ödül buradaki insanların teveccühü ve alkışıdır. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.
Jüri heyetinin seçim yapmakta zorlandığı yarışmada kızlar kategorisinde birinci Aktepe KEDEM’den Elif Büşra Ateş, ikinci Ufuktepe KEDEM’den Aleyna Köse, üçüncü Bağlum KEDEM’den Zeynep Serra Keşli, erkeklerde ise birinci Bağlum KEDEM’den Muhammed Emin Onay, ikinci Tepebaşı KEDEM’den Arda Erdoğan ve üçüncü de Çaldıran KEDEM’den Mustafa Taha Tarmancı oldu. Dereceye giren öğrencilere bisiklet, yarışmaya katılan bütün öğrencilere saat ve programda görevli tüm öğrencilere de Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Şehitler için de dua edilen programda jüri üyelerine katkılarından ötürü plaket verildi.