Karabük Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Finali Yapıldı

Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Finali Yapıldı

18.04.2018 - 16:17 | Son Güncellenme:

.

Kuran-I Kerimi Güzel Okuma Yarışması Finali Yapıldı

Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), İlahiyat Kulübü ve Karabük İl Müftülüğü iş birliği ile düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nın finali 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda yapıldı.
Açış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Atar yarışmaya katkı sunanlara teşekkürlerini sunarak şunları söyledi:
“Böyle bir yarışmanın düzenlenmesi her bakımdan çok önemlidir. Konusu Kur’an-ı Kerim olan her çeşit faaliyet takdir ile karşılanmalıdır. Çok uzak diyarlardan ülkemize gelen öğrencilerin bu yarışmaya katılması her türlü takdirin üzerindedir. Bu yarışma katılımcılar için de unutulmaz bir hatıra olacaktır. Bu etkinlik, çok çeşitli yerlerden gelen öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlayacak İslam birliğinin güçlenmesini sağlayacaktır.”
Alanında uzman kişilerin jürilik yaptığı ve bir hafta süren ön elemeler sonunda Cibuti, Çad, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan, Filistin, Yemen, Fas, Lübnan, Somali, Ürdün, Irak gibi 12 ülkeyi temsil eden 112 öğrenci arasından 10 öğrenci finalist olarak yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini İlahiyat Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Tuğrul Tezcan, İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Samir Antifah ve Karabük Müftülüğünde görev İlyas Tekin yaptı. Yarışma sonunda jürilere katılımlarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar tarafından plaket verildi.
Uluslararası öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Faslı Omar Tarha birinci, Yemenli Mohammed Abdulrahman Alı Aqlan ikinci, Cibutili Moussa Youssouf ise üçüncü oldu. Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler para ödülü kazandı. Birinci olan öğrenciye ödülünü İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Atar takdim ederken ikinci olan öğrenciye Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Uluer, üçüncü olan öğrenciye ise ödülünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya takdim etti.