Mardin KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ BİLGİDE YARIŞTI

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ BİLGİDE YARIŞTI

22.08.2014 - 15:58 | Son Güncellenme:

.

KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİ BİLGİDE YARIŞTI

Mardin’in Artuklu İlçe Müftülüğü, yaz Kur’an kurslarına katılan öğrenciler arasında bilgi ve hadis yarışması düzenledi.
Suphiye Bölünmez Kız İmam Hatip Lisesi’nde yapılan yarışmaya yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Üç kategoride düzenlenen bilgi yarışmasında öğrencilere 1. kategoride 50, ikinci kategoride 75, üçüncü kategoride ise 100 soru soruldu. Ayrıca her bir kategori için soru kitapçığı hazırlandı. İki saat boyunca soruları çözmek için ter döken öğrencilere veliler de destek olmak için okula geldi. Dereceye giren öğrencilere Fuat Yağcı Camisi’nde hadis yarışması sonrasında ödülleri verildi.
Kur’an kursu öğrencileri arasında ayrıca 40 hadis ezber yarışması yapıldı. Öğrenciler hadislerin hem Arapça metinlerini hem de Türkçe mealleri ile birlikte ezberlemek suretiyle yarışmaya katıldı. Daha önce kurslarında elemelerden geçen öğrenciler Yenişehir Fuat Yağcı Camisi’nde yapılan finale katılmayı başardı. Finale katılan altı öğrenci arasında yapılan yarışmada ise Kuba Camisi Kız Kur’an Kursu’ndan İrem Babur 96 puanla birinci oldu.
Hadis yarışması sonrası yapılan ödül törenine Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı, Artuklu ilçe Müftülüğü Şube müdürü Ümit Özonay, kurs öğreticileri, din görevlileri ve öğrenci velileri katıldı.
Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan il Müftüsü Dursun Ali Coşkun Kur’an kurslarında bu yıl sadece Kur’an öğretimi ve dini bilgiler dışında çeşitli etkinliklerin yapıldığını söyledi. Coşkun, "Ülkemizde her Müslüman aile, hem çocuğunun normal okuluna devam etmesini hem de yazları devam edeceği yaz kurslarında çocuklarının Kur’an’ını öğrenmesini, namazını-niyazını bilmesini, temel dini bilgileri almasını büyüdüğünde namazlı-niyazlı bir insan olmasını, hiç olmazsa Cumalara gitmesini ister, arzu eder. Bu sebeple de yaz geldiğinde camiler kıpır kıpır, cıvıl cıvıl çocuklarla dolup taşar. Çocuklarımızı, dinlerini daha iyi öğrenmeleri, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyabilmeleri, kendilerine gerekli olan dini bilgiler alabilmeleri, milli ve manevi değerlerimize bağlı bireyler olarak yetişmeleri için bu kursların çok büyük bir önemi var" dedi.
Dereceye giren öğrenciler şu isimlerden oluştu:
"Bilgi yarışması birinci kategoride Simay Erbek birinci, Mine Aygüler ikinci, Şehmus Ayan üçüncü oldu. İkinci kategoride ise Şeyma Aydın birinci, Muhammed Örnek ikinci, Fatma Nas üçüncü oldu. Üçüncü kategoride ise Fahriye Karadeniz birinci, Hasan Balli ikinci, Enes Burak Akalpoğlu üçüncü oldu."
Hadis yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise İrem Babur birinci, Murat Turhan ikinci, Mizgin Bağatır ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı verdi.
Daha sonra katılımcılarla birlikte günün hatırasına toplu bir fotoğraf çekimi yapıldı.