Gündem Kurbağa adamlar 66 hayat kurtardı

Kurbağa adamlar 66 hayat kurtardı

22.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet teşkilatında, “kurbağa adam” branşında görevli personel bu yıl ilk 6 ayda boğulma tehlikesi geçiren 66 kişiyi kurtardı. Ayrıca yapılan çalışmalarda değişik nedenlerle suya düşen 78 ceset sulardan çıkarılırken, 41’de suç aletine ulaşıldı.

Kurbağa adamlar 66 hayat kurtardı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, ülke genelinde adli olaylarda suç delillerinin suda tespiti, cesetlerin aranması ve su yüzeyine çıkarılması, sel felaketleri ve su baskınlarında arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak, su altında olası tarihi eser kaçakçılığına engel olmak ve devlet büyüklerinin yapacağı ulaşım veya gezilerde güvenlik önleminin alınması görevleri, 22 ilde bulunan su altı grup amirliklerindeki “kurbağa adam” branşındaki personelce yürütülüyor. Bu çalışmalar doğrultusunda emniyet teşkilatında görevli kurbağa adamlar bu yılın ilk yarısında 66 vatandaşı kurtardı. Ayrıca su altında yapılan çalışmalarda 78 ceset sulardan çıkarılırken, 41’de suç aletine ulaşıldı.

372 bin boğulma

Emniyet Genel Müdürlüğü, boğulmaların önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda hazırladığı broşürlerle vatandaşları uyarırken, Birleşmiş Milletler Dünya Sağlık Örgütü’nün Küresel Boğulma Raporu’na da dikkat çekildi. Rapora göre dünyada her yıl yaklaşık 372 bin kişi boğuluyor. Türkiye’de ise her yıl ortalama bin kişinin boğulduğu bildirilirken, en fazla boğulma olayının İstanbul, Samsun-Atakum Plajı, Adana’da sulama kanallarında meydana geldiği belirtildi.

Yazarlar