Gündem Kurban bağışları Tumbatu’da

Kurban bağışları Tumbatu’da

25.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Bayramı’nda yapılan kurban bağışlarının bir bölümünü Zanzibar’ın en fakir adası olan Tumbatu’da ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Gönüllülerden oluşan TDV ekibi tef, tamtam ve sahilde ilahi okuyarak bekleyen çocuklar tarafından karşılandı.

Kurban bağışları Tumbatu’da

Tanzanya’nın özerk bölgesi Zanzibar’ın Tumbatu Adası’nda yaşayanlara kurban etlerini sallarla taşıyan TDV ekibini ada halkı sahilde ilahi, kaside ve teflerle karşıladı.

Haberin Devamı

Payitaht Abdülhamid dizisinde “Tahsin Paşa” karakterini canlandıran sinema ve dizi film oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu’nun da içinde olduğu TDV gönüllüleri ve vakıf yetkilileri, Türkiye’den bir gün sonra Kurban Bayramı’nı kutlamaya başlayan Zanzibar’da ikinci ve üçüncü gün kurban eti dağıtımı yaptı.

Ülkenin en fakir adası

Tek geçim kaynağı sınırlı tarım arazisinde yetiştirilen sebze ve meyve olan Tumbatu bölgenin en fakir adası olarak biliniyor. Tarih boyunca köle ticareti yapanların yoğun olarak kullandığı adada yaşayanların Zanzibar’la olan tek iletişimi ise ilkel yöntemlerle yapılan sallarla sağlanıyor.