Teknoloji Kurban Bayram mesajlarına dikkat!

Kurban Bayram mesajlarına dikkat!

03.10.2014 - 17:33 | Son Güncellenme:

Son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi. Kurban Bayramı'nı fırsat bilen dolandırıcılar "Kurban Bayramı mesajları" ile halkı dolandırıyor. Vatandaşlar tanımadıkları numaradan gelen Kurban Bayramı mesajlarına cevap verdiği takdirde dolandırıcıların ağına düşüyor. Peki vatandaşlar gelen sahte bayram mesajları karşılığında ne yapmalı?

Kurban Bayram mesajlarına dikkat

Büyük teknolojik mağazaların ismini kullanan dolandırıcılar vatandaşlara "Kurban Bayramı'na özel hediye çeki kazandınız hemen arayarak hediye çekinizi aktifleştirin" diye mesaj atıyor. Mesajı aldıktan sonra puanları aktifleştirmek için verilen numarayı arayan vatandaşlar dolandırıcıların kurbanı oluyor. Vatandaşlar gelen sahte bayram mesajlarına çok dikkat etmeli.

En güzel kurban bayramı mesajları

Haberin Devamı

Türk dolandırıcılar Almanya İçişleri Bakanı'nı da isyan ettirdi!

Geçtiğimiz günlerde de Almanya İçişleri Bakanı Maiziere,“Türkiye’den telefonla arayan dolandırıcıların verdiği zarar yaklaşık 120 milyon euro” demişti.Türkiye’den telefonla iyi Almanca bilen kişilerin “Size çekilişte araba-ev çıktı” gibi bahanelerle Almanya’daki vatandaşların arandığı ve kargo parası adı altında bu kişilerin dolandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve Federal Suç Dairesi Başkanı Jörg Ziercke tarafından “2013 Organize Suçlar Raporu” kamuoyuna tanıtıldı. Bakanı Maiziere, “Türkiye’den telefonla arayanlar tarafından Almanya’da 1 milyon kişi yaklaşık 120 milyon euro zarara uğratıldı” diyerek Türkiye'de çok yaygın olan telefon dolandırılığına dikkat çekti.