Çorum Kurban Bayramı Kutlanıyor

Kurban Bayramı Kutlanıyor

22.08.2018 - 17:01 | Son Güncellenme:

.

Kurban Bayramı Kutlanıyor

ÇORUM (AA) - Çorum'da Kurban Bayramı dolayısıyla valilik ve belediye tarafından bayramlaşma programları düzenlendi.

Haberin Devamı

Valilik bahçesindeki programa, Vali Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Çetin Öcal, Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, kurum müdürleri, daire amirleri ile mesleki ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Kılıç, yaptığı konuşmada, bayramların önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türkiye'ye operasyon yapmak isteyenlere Türk milletinin gereken cevabı verdiğini ve vermeye de devam ettiğini belirten Kılıç, "Ekonomik operasyonun gayesi Türkiye'de insanları sokağa dökmek. Operasyon neticesinde de rapor alıyorlar insanlar sokakta mı diye. Evet, Türkiye’de insanlar sokağa döküldü elindeki doları bozdurmak için sıraya girdi. İşte bu duruşumuz operasyoncuları ters köşe yaptı." dedi

Haberin Devamı

Yeryüzünde Türk milleti kadar insani özellikleri yüksek bir millet olmadığını ifade eden Kılıç, şunları söyledi:

"Biz 4 milyon Suriyeli ağırlarken, batılı ülkeler 300 mülteciyi ağırlayamıyor. Göçmeni denizde batıran ülkeler var. Boğulan insanları duygusuzca seyreden ülkeler var. Türk milleti 'bende varsa onda da olsun' diyen, onda yoksa 'bende de olmasın' diyen bir medeniyetten geliyor. Bizi büyük yapan da zaten budur. 100 senedir 10 milyonlarca göçmeni kabul ettik. Biz merhamet medeniyetini temsil ediyoruz. Diğer millet ve devletlerin anlayamadığı noktada bu. Biz cesareti iyi gösteririz, fedakarlığı da gösteririz. Bunu da 15 Temmuz’da ve ekonomik saldırıda gösterdik."

Programdan sonra Vali Kılıç ve beraberindekiler, hastane, huzurevi ve çeşitli kurumlara ziyarette bulundu.

- Başkan Gül vatandaşlarla bayramlaştı

Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma programında da Belediye Başkanı Zeki Gül, belediye personeli ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Başkanlık makamındaki programa, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Bayramların kucaklaşmaya, kırgınlıkların ve küskünlüklerin sona ermesine vesile olan özel günler olduğunu kaydeden Gül, İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.