Hatay Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı'na Doğru

21.08.2017 - 12:13 | Son Güncellenme:

Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Tosun: "Savaş ve olağan üstü durum mağduru mazlumlara, bayram sevincini hatırlatmalı ve yaşatmalıyız"

Kurban Bayramına Doğru

HATAY (AA) - Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun, "Savaş ve olağanüstü durum mağduru mazlumlara, bayram sevincini hatırlatmalı ve yaşatmalıyız." dedi.

Haberin Devamı

Tosun, AA muhabirine, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi mazlumlara ulaşmak için dernek olarak hazırlıklara başladıklarını aktardı.

Mazlum insanlara bayram sevinci yaşatmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Tosun, şunları kaydetti:

"Bu yıl toplanan kurban bağışlarımızı, Irak'ın Musul ve Kerkük illerine, Suriye'nin Humus kentindeki Zohara kampına, Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki Bayırbucak Türkmenlerine ve Afrika'daki mazlumlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 500 kurbanın tamamını bayramın ilk günü dağıtmaya çalışacağız. Bu insanlar daha önceleri kendi evlerinde kurbanlarını keser çocuklarıyla yiyorlardı. Savaş ve olağanüstü durum mağduru mazlumlara, bayram sevincini hatırlatmalı ve yaşatmalıyız."

Haberin Devamı

Bağışçılara teşekkür eden Tosun, dünyanın her noktasındaki mazlumların yanlarında olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.