Kilis Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı'na Doğru

19.08.2018 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

Kurban Bayramına Doğru

KİLİS (AA) - Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis milletvekilleri Ahmet Salih Dal, Hilmi Dülger ile Belediye Başkanı Hasan Kara, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Haberin Devamı

Vali Tekinarslan mesajında, birlik ve beraberliği pekiştiren, milli ve manevi duygular ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı bir Kurban Bayramı'nı daha karşılamanın coşkusunu yaşadıklarını ifade etti.

Özellikle bayramın hüzne dönüştürülmemesi için yola çıkacaklara trafik kurallarına uymalarını hatırlatan Tekinarslan, şunları kaydetti:

"Mübarek Kurban Bayramı’nın Kilisli hemşerilerime, aziz Türk milletine ve bütün İslam Alemine barış, sevgi, mutluluk ve huzur getirmesini diler, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, herkese sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim."

Milletvekili Dal da toplumda birlik, beraberlik, saygı ve sevginin pekişmesine, her türlü insani ve ahlaki değerin yaşanması temennisinde bulundu.

Haberin Devamı

Bayramın bir anlamda huzur demek olduğunu dile getiren Dal, "Böyle güzel günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bayram coşkusunu elimizin uzandığı her yere taşımalı, sevinçlerimizi olduğu kadar, keder ve acılarımızı da paylaşmalıyız. Tüm Kilisli hemşehrilerimizin aileleri ve sevdikleriyle nice mutlu bayramlar geçirmesini diliyorum. Bayramınızı en içten duygularla tebrik ediyorum." dedi.

Milletvekili Dülger ise bayramlarda birlik ve beraberliğin arttığını, bir ve beraber olma kültürünün yeni nesillere aktarıldığına işaret ederek, "Kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak bayram sevincini çoğaltmalıyız. Aile büyüklerimizin hayır dualarını alırken, gözlerimizin nuru, evlerimizin neşesi olan çocuklarımızı sevindirirken, öksüzleri, yetimleri, garipleri de asla unutmayalım." ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Kara da Kurban Bayramı’nın barış, esenlik, birlik ve beraberlik getirmesini diledi.

İhtiyaç sahipleri, yoksul, garip ve kimsesizlerin yüzünün bayram vesilesiyle güldürülmesinin önemine dikkati çeken Kara, şunları kaydetti:

"Bu bayramda yoksulları unutmayalım. Onların yardımına koşalım. Bayram vesilesiyle aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın, ilimiz, ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan diliyorum."