Yalova Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı'na Doğru

23.08.2017 - 13:12 | Son Güncellenme:

.

Kurban Bayramına Doğru

YALOVA (AA) - Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla gıda işletmelerine yönelik denetimlerini artırdı.

Haberin Devamı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi Yalova genelindeki rutin denetimlere ek olarak gıda denetimi konusunda özel bir denetim programı uygulamaya koyduklarını belirtti.

Kurban Bayramı denetimlerinde, ürünler ve işletmeler içerik, son tüketim tarihleri, gıda güvenliği, personel hijyeni, ambalaj ve depolama şartları yönünden denetlendiğine dikkati çeken Parıldar, şunları kaydetti:

"Denetimlerimiz üretim ve tüketimin devam ettiği tüm zaman dilimlerinde, geceleri ve hafta sonları da dahil olmak üzere 7/24 saat esasına göre yapılmaktadır. Bu amaçla mevcut görevlendirmelere ek olarak Kurban Bayramı boyunca özel nöbetçi gıda timleri oluşturduk. Sağlıklı gıda tüketmek için alınan tedbirler ve denetimlerle beraber vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir. Alışveriş sırasında, özellikle havalarında sıcak olduğu göz önüne alınarak, bozulma ihtimali yüksek et ve süt ürünleri alırken işletmelerdeki satış koşullarına, ürünleri taşırken soğuk zincirin bozulmamasına dikkat edilmeli, alışverişten sonra en kısa sürede soğuk muhafaza koşullarında saklanmasına hassasiyet gösterilmelidir."

Haberin Devamı

Parıldar, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alma ve uygulamaya aralıksız olarak devam edeceklerini vurgulayarak, vatandaşlardan gördükleri olumsuzlukları Alo Gıda 174 İhbar ve Şikayet Hattına bildirmelerini istedi.