Gündem Kurban Bayramı ne zaman? 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

01.09.2016 - 20:48 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Binlerce Vatandaş şimdiden Bayram tatili için planlarını hazırlamaya başladı. Peki Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? İşte Kurban Bayramı hakkında merak edilen tüm detaylar...

Kurban Bayramı ne zaman 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün

Kurban Bayramı'nı özellikle tatile çevirmeyi planlayan vatandaş büyük bir heyecan ile bekliyor. Kurban Bayramı kaç gün olacak? Bu yıl Kurban Bayramı hangi gün başlıyor? Kurban Bayramı 2016 tatili kaç gün olacak? İşte Kurban Bayramı ile ilgili merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik merakla beklenen haber Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, Kurban Bayramı tatilinin de 9 gün olacağını söyledi. Ramazan Bayramı'nda tatilin uzatıldığını ve iç turizmin geliştiğini belirten Yıldırım, “Dış turizmdeki eksiğimizi böylece kapatmış olduk. İnsanlar sahillerde, çadırlarda vaktini geçirme durumunda kaldı. Aynı şey Kurban Bayramı'nda da olacak. Kurban Bayramı'nda bir uzun tatil daha yapacaksınız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar Arife gününün ardından, 12 Eylül Pazartesi günü Kurban Bayramı başlayacak. Dört gün sürecek bayram perşembe günü sona erecek. Cuma günü de tatil kapsamına alınacak ve bu bağlamda 9 güne çıkarılan Kurban Bayramı tatili 10 Eylül'de başlayıp 18 Eylül'e kadar devam edecek.

Kurban Bayramı ne zaman 2016 Kurban Bayramı tatili kaç gün

KURBAN BAYRAMI HAKKINDA

Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayram. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Haberin Devamı

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Kurban Bayramı her sene 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık 33 senede bir bayramı aynı tarihlere tekabül eder.

2016 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 11 Eylül Pazar gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 15 Eylül 2016 Perşembe günü sona erecek.

Kurban, Allah'a yakın olmak ve rızasına ermek için ibadet niyetiyle kurbanlık bir hayvanı kesmektir.

Kurban Bayramı; Müslümanlar tarafından Hicri Takvime göre Zilhicce ayının onuncu gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan bir dini bayramdır. Zilhicce ayının onuncu, on birinci ve on ikinci günlerine 'Eyyâm-ı nahr' (Kesme günleri) ve bir önceki gün olan Zilhicce ayının dokuzuncu gününe Arife denir. Kurban Bayramı, aynı zamanda İslam âleminin her yıl Mekke'de hac farizasını ifa ettikleri vakittir.

Kurban Bayramı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan birçok ülkede dinî bayram olmasının yanı sıra resmî tatil ilan edilir. Ramazan Bayramı ile beraber İslam dinindeki en önemli iki bayramdan biridir.

Bayram sabahı Bayram Namazı kılınır ve Bayram hutbesi okunur.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın son ikindi namazı dahil her farz namazdan sonra aşağıdaki teşrik tekbirleri okunur:

Allahü Ekber Allâhü Ekber Lâ ilâhe İllâllahü Vallâhü Ekber, Allâhü Ekber ve Lillâhi`l-Hamd