Gündem Kurban bayramı ne zaman? İşte bayram tatil süresi ve kurbanlık fiyatları

Kurban bayramı ne zaman? İşte bayram tatil süresi ve kurbanlık fiyatları

20.09.2015 - 10:41 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı tatilinin kaç olduğu kamu ve özel kesim çalışanlarını ikiye ayırdı. Kamu çalışanları izinli sayılırken özel sektör arefe günü itibariyle izine çıkacak. Peki Kurban Bayramı ne zaman? İşte kurbanlık fiyatları ve ayrıntılar..

Kurban bayramı ne zaman İşte bayram tatil süresi ve kurbanlık fiyatları

Bayram tatilinin uzatılması kararını Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi. Başbakan Kamu Kurum ve Kuruluşları çalışanlarının 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin kararı onayladı. Kamu sektörde çalışanlar için bayram tatili pazartesi, salı ve arifeye gelen çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatıldı. Özel sektör çalışanları ise 23 Eylül Çarşamba günü Arefe ile birlikte dört buçuk gün izinli sayılacaktır.

Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir.

Öte yandan diğer kamu kurum ve kuruluşunda çalışmayan vatandaşlar 23 Eylül Çarşamba günü idrak edilecek olan Arife günü öncesinde bayram tatiline pazartesi, salı ve çarşamba gününün tama 9 buçuk gün tatil yapacak. Bayram tatili öncesinde tam gün tatil olduğu açıklanmazsa 23 Eylül’de yarım gün çalışacak olan resmi kurumlar, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 24 Eylül Perşembe, ikinci günü 25 Eylül Cuma, üçüncü günü 26 Eylül Cumartesi ve son günü 27 Eylül Pazar günü tatil yapacak. Resmi tatilin sonlanmasıyla birlikte 28 Eylül Pazartesi günü tekrar mesai başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Vahdet gazetesine verdiği röportajda bayram tatilinin uzatılacağını açıklamıştı. Yalçın Topçu, "Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'nda resmi bayramın pazartesi, salı ve arifeye gelen Çarşamba gününü de kapsayacak şekilde uzatılacak" demişti. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 güne çıkarılacak. Bayram tatili kararı için Bakanlar Kurulu toplantısının beklendiği belirtildi ancak dün ve bugün Bakanlar Kurulu toplantısı yapılmadı. Bu hafta içinde de bir toplantı öngörülmüyor.

Haberin Devamı

Kurban bayramı ne zaman İşte bayram tatil süresi ve kurbanlık fiyatları

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI İÇİN, AREFE GÜNÜ VE KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

2015 Arefe günü 23 Eylül Çarşamba günü yarım gün resmi tatildir.

Bayram tatilinin birinci günü 24 Eylül 2015 Perşembe günü tam gün resmi tatildir.

İkinci günü 25 Eylül 2015 cuma günü tam gün resmi tatildir.

Üçüncü günü 26 Eylül 2015 Cumartesi günü tam gün resmi tatildir.

Dördüncü günü 27 Eylül 2015 Pazar günü tam gün resmi tatildir.

Kurban bayramı ne zaman İşte bayram tatil süresi ve kurbanlık fiyatları


2015 KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Kurbanlık büyükbaş hayvan fiyatları : 5 bin ile 8 bin arası

Kurbanlık kuzu, koyun, koç küçükbaş hayvan fiyatları : 700 ile 1200 TL arasında

Canlı hayvan kilosu 10-15 TL arası olacağı düşünülüyor.

Büyükbaşta fiyat 5 bin ile 8 bin TL arasında, küçükbaşta ise 700 TL ile 1.100 TL arasında değişecek. Canlı hayvanın kilosunun 10-15 TL arasında olacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl 250 TL den başlayan küçükbaş fiyatları bu yıl 450 TL den başlıyor.