Kars Kurban Bıçaklarının Gönüllü Bileyicisi

Kurban Bıçaklarının Gönüllü Bileyicisi

29.08.2017 - 12:15 | Son Güncellenme:

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Yavuz Mertcan, ilçede bıçak bileyen kimsenin olmaması üzerine Kurban Bayramı'nda vatandaşların mağdur olmaması için bıçak, balta ve satırları ücretsiz biliyor Mertcan: "Komşularımız ve diğer mahallelerden gelen vatandaşlar bıçaklarını biletip bana dua ediyor, ben de bundan mutlu oluyorum"

Kurban Bıçaklarının Gönüllü Bileyicisi

KARS (AA) - Sarıkamış ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Yavuz Mertcan, ilçede bıçak bileyen kimsenin olmaması üzerine Kurban Bayramı'nda vatandaşların mağdur olmaması için bıçak, balta ve satırları gönüllü olarak bilemeye başladı.

Haberin Devamı

Sarıkamış ilçesinde oturan bazı vatandaşlar Kurban Bayramı'nda kurbanlıkların kesimi ve etlerin işlenmesinde kullanmak amacıyla yeni bıçak satın alırken bazıları da körelen eski bıçak, balta ve satırlarını biletmeyi tercih ediyor.

Bazı vatandaşların ilçe merkezinde bıçak bileme işi yapacak kimseyi bulamaması üzerine ilçenin Tepe Mahallesi'nde oturan emekli işçi 63 yaşındaki Yavuz Mertcan harekete geçti.

Mertcan, kendi evinin bahçesine kurduğu küçük atölyede, Kurban Bayramı'nda vatandaşlar mağdur olmasın diye ücretsiz olarak bıçak bilemeye başladı.

Yavuz Mertcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların mağdur olmasın diye bu işi yaptığını ve günde ortalama 50 bıçak bilediğini ifade eden Mertcan, "İlçe merkezinde daha önceden kaynakçılık, demircilik yapan sanatkarlar vardı. Bunların birçoğu bu işi bıraktı, bazıları da sanayi sitesinde dükkan açtı." dedi.

Haberin Devamı

Bıçak bileyen ustaların azalması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığını anlatan Mertcan, "Vatandaşlar kurbanlıklarını kesecekleri bıçak, balta satır gibi aletleri biletmekte zorlanmaya başladı. Ben de evimin bahçesindeki küçük atölyemde ücretsiz bıçakları bilemeye başladım. Komşularımız ve diğer mahallelerden gelen vatandaşlar bıçaklarını biletip bana dua ediyor, ben de bundan mutlu oluyorum." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan İsmet Turan da bıçakları ücretsiz bileyen Mertcan'a teşekkür ederek bayram öncesi büyük hayır kazandığını belirtti.