Siyaset ‘Demokrasiye ihanet ettiler’

‘Demokrasiye ihanet ettiler’

20.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Örgütü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği etkinlikte gençlerle buluştu.

‘Demokrasiye ihanet ettiler’

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’da eşlik etti. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada “Güçlü bir geleceği, uygar bir geleceği ancak ve ancak gençlerle oluşturabiliriz. Bu nedenle sizleri seviyoruz ve gençleri gelecek umudumuz olarak görüyoruz. Bu yüzden Mustafa Kemal Atatürk ülkenin gelecegini sadece gençlere emanet etti. 19 Mayıs 1919 Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı bir gündür” diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım içinde şu yorumu yaptı:
“Serveti ağır profili düşük bir kişiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla ülkeyi nasıl ve ne kadar yöneteceğine hep birlikte tanık olacağız. Asıl sorumluluğu üstlenen kişinin düşük profilli olması cumhuriyet tarihinde hiç rastlanmadı. Osmanlı’da da rastlanmadı böyle bir şeye. Cumhuriyet tarihinde yeni bir olayla karşı karşıyayız. Bunun adı demokrasiye ihanettir. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişinin iki dudağına hapsetmektir. O nedenle söylüyoruz özgürlükçü demokrasi için mücadele edeceğiz. Bedel varsa bedelini de ödeyeceğiz.”
‘Düşük profilli’
Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Önce şunu söylediler düşük profilli bir adam lazım bize. Yani aklı olmayan bir adam lazım bize. Sadece saraydan gelen telkinlerle ülkeyi yönetecek kişi aradılar. Arkasından dediler ki düşük profilli yetmez bir de bıyıklı olması lazım dediler. Evet düşük profilli bıyıklı birisini seçtiler. Diyorlar ki yarın bunu kurultay seçecek. Nasıl bir demokrasi bu?”