Gündem Kurbanlıklar kaçtı sahipleri kovaladı

Kurbanlıklar kaçtı sahipleri kovaladı

25.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kaçan kurbanlıklar vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kurbanlıklar kaçtı sahipleri kovaladı

Saatlerce kovalanan büyükbaş hayvanlar iğne ile yakalanırken, kurbanlıkları kovalarken yaralananlar da oldu.

Haberin Devamı

ANKARA: Kurbanlık boğa zincirini kırarak sahibinin elinden kaçtı. Ana caddeye çıkan boğayı sahipleri uzun süre kovaladı. Arabalara ve insanlara saldıran boğayı sakinleştirmek için vatandaşlar devreye girerken sürücüler de zor anlar yaşadı.

n RİZE: Kesim için ahırdan çıkarıldığı sırada ürkerek sahibinin elinden kaçan büyükbaş kurbanlık kaçtı. 3 saatlik kovalamacanın ardından Rize Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirilen kurbanlık sahipleri tarafından yakalandı.

SİVAS: Ali Sarıkaya ve 6 hissedarın birlikte 8 bin liraya satın aldığı kurbanlık tosun, garajdan çıkarılırken sahiplerinin elinden kurtularak kaçtı. 45 dakika sahiplerini peşinden koşturan tosun yakalandıktan sonra Makina İkmal tesislerinin bahçesinde kurban edildi.

Haberin Devamı

ISPARTA: Şarkikaraağaç ilçesinde Mustafa Cengiz’e ait kurbanlık dana, bayram namazından sonra kesilmek üzere yatırılırken, bir anda sahibinin elinden kaçtı.

‘Boğa Timi’ yardım etti

ERZURUM: Vatandaşlar yakalayamadıkları kurbanlıklar için, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Boğa Timi’nden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, uyuşturucu iğne atan silahlarla vurdukları kurbanlıkları etkisiz hale getirip yakaladı. Bazı boğalar atılan birkaç iğne ile vurulmasına rağmen kaçmayı başardı.