Ekonomi Kurbanlıklardan önce onlar tükenecek! Aman dikkat...

Kurbanlıklardan önce onlar tükenecek! Aman dikkat...

25.08.2016 - 10:58 | Son Güncellenme:

Kurban bayramında, kamu ve bazı özel sektördeki çalışanların 9 günlük tatil planını aylar öncesinden yapılıyor. Kurbanlıklardan önce kiralık araçların tükeneceği belirtiliyor. Araç kiralarken de dikkatli olunması gerekiyor çünkü dolandırıcılar burada da iş başında olabiliyor.

Kurbanlıklardan önce onlar tükenecek Aman dikkat...

Ramazan bayramının bu sene okulların kapanışından hemen sonraki haftalara denk gelmesi neticesinde, tatilcilerin ve gurbetçilerin yoğun bir talebiyle karşılaştıklarını açıklayan Bir araç kiralama şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çoban, "Talepler neticesinde kiralanmayan araç kalmadı. Ramazan Bayramına 2 hafta kala araçlar tükendi, Kurban Bayramı'nda da aynı durum olacaktır. Normal hacmin 10 katı bile araç olsa, emin olun onlar da kiralanırdı. Bu da bizlere Türkiye'de rent a car sektörünün giderek yükseldiğini ve insanların araç kiralamaya yöneldiğini gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Bayramlar ve resmi tatiller gelmeden önce sırasıyla uçak, otel ve kiralık araç rezervasyonları yoğunlaşmaya başladığını kaydeden Uğur Çoban, "İnsanlar son gün kurbanlık arayıp bulabiliyor ama kiralık araç bulamayacaklar. Kurban bayramı araç kiralama sektörü için yüksek sezon olarak adlandırılan, talebin en fazla olduğu dönemin tam son haftasına denk geldi. Zaten kiralanacak araç sayısı kısıtlı ve fiyatlar yüksekti. Kurban bayramında fiyatların daha da yükseleceğini belirtmekte fayda var. Şu anda birçok firma rezervasyonları ile bayram dönemi kapatmış ve misafirlerini bekler durumda. Eylül'ün ilk haftası ile birlikte kiralanacak araç kalmayacaktır. Bize gelen taleplere baktığımızda kullanıcıların genel anlamıyla 8-18 Eylül arasında araç aradıkları ve kiralama işlemlerini bu tarihlerde yaptıklarını görüyoruz. Ayrıca çoğu rent a car firması OHAL nedeniyle yeni araç alımı yapmadı, kalan araçlarını da yüksek fiyata vermeye çalışacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'DİKKAT DOLANDIRILMAYIN'

Ucuz ve ekonomik araç kiralamak isterken dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Çoban, "Özellikle bayrama son 2 hafta kaldığında, yeni yeni siteler türeyerek sürekli reklam çıkmaktadırlar. Bir çok kullanıcı dolandırılıyor. Güvenmediğiniz, adını duymadığınız sitelerden araç kiralamaktan kaçının. Genelde bu firmalar net adres vermez, sosyal medya hesapları yoktur ve ya yeni hesap açmışlardır. Web sitesi içeriği yok denecek kadar azdır, mutlaka arama motorunda firma ismini araştırın" diyerek araç kiralayacakları uyardı.